Política

Montero demana a Torra que aclareixi si vol taula de diàleg abans d’eleccions 

La ministra portaveu, María Jesús Montero, ha assegurat que el govern espanyol té “disponibilitat absoluta” perquè la taula de diàleg amb Catalunya se celebri a l’agost, però s’ha preguntat si el president de la Generalitat, Quim Torra, vol que es reuneixi abans de les eleccions catalanes.

“Hem tingut disponibilitat absoluta al mes de juliol, que era la primera temptativa i tenim disponibilitat al mes d’agost”, ha assegurat la portaveu de l’executiu de Pedro Sánchez.

Montero ha subratllat que el govern espanyol ha dit que sí a la taula, ERC també i ara falta que el Govern es posi d’acord sobre què és el que vol, “reunir la taula de diàleg: sí o no?”.

Per a la ministra, el conjunt de les formacions polítiques catalanes estan ja en clau electoral i d’aquí els dubtes per convocar la taula.

Montero ha expressat el convenciment que la solució al conflicte català passa pel diàleg i per tant s’hauran de produir les reunions oportunes per avançar en aquest camí sent conscients que la posició del Govern d’Espanya respecte a les qüestions que Torra planteja de manera recurrent i que tenen a veure amb l’autodeterminació o el referèndum “és cristal·lina”.

Malgrat aquests desencontres, ha apel·lat a dialogar perquè “hem de ser capaços de pacificar una situació que ha durat massa temps”.

Sobre la petició de Torra de mantenir aquesta mateixa setmana una reunió amb Pedro Sánchez per al repartiment de fons europeus i l’aportació estatal al finançament de Catalunya, Montero ha titllat “d’esperpent” que ara la Generalitat demani que li transmetin en privat els continguts que es van abordar en la Conferència de presidents autonòmics de Sant Millán de la Cogolla (La Rioja), a la qual Torra va declinar assistir-hi.

“És absurd que Torra deixi buida la cadira de Catalunya a la reunió de presidents i ara demani una reunió per assabentar-se en primera persona del mateix que ja es va explicar”, ha relatat la ministra. “No té ni cap ni peus, és absurd”, ha subratllat.

Ha assegurat que Sánchez es reunirà amb Torra per parlar “de totes les matèries que consideri importants i que tinguin interès, però no substituirà reunions sense cap sentit i per pur caprici”.

Tot i això, la ministra ha deixat clar que en la reunió de Sant Millán Catalunya va estar representada per l’executiu d’Espanya perquè “malgrat les absències de Torra, aquest govern defensa els interessos de Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona