Política

ERC de Girona, “obert a pactar amb tothom”

Després de les ofertes de govern de JxCat i de Guanyem, Ayats subratlla que “el que importa és el què i no el qui” i que fugiran de “discussions partidistes”

ERC s’ha convertit en l’objecte de desig a Girona tant per al govern de JxCat –Madrenas fa uns dies va obrir la porta a la seva entrada al govern– com per a Guanyem, que ahir li feia una crida a decidir-se i l’instava a treballar per construir junts una alternativa de govern. El portaveu republicà a la ciutat, Quim Ayats, els respon sense decantar-se per cap opció ni tampoc descartar-ne cap. “Nosaltres estem disposats a sumar i arribar a acords amb tothom, com ja hem demostrat aquest mandat. Descartar, no descartem res”, assenyalava ahir Ayats a aquest diari, afegint-hi un apunt per ell important: “No entrarem en discussions partidistes. Nosaltres el que volem és ajudar a impulsar i ser útils, ens importa el què, els temes concrets, no el qui.” En aquest sentit, el líder republicà – que en el seu moment, després de les eleccions, va apostar per un pacte sobiranista a tres amb JxCat i Guanyem– indica que també és molt important el context actual i que ara més que mai, en un “moment molt complicat” per l’impacte de la Covid-19, el que cal és “conjurar-se per donar resposta als reptes socials, econòmics, culturals i d’educació” i insisteix que els acords “com més transversals, millor”.

Pactes JxCat-ERC

Malgrat l’equidistància d’Ayats a ningú no se li escapa que JxCat i ERC ja governen junts tant al Consell Comarcal del Gironès com a la Diputació de Girona, amb la presència en tots dos casos de regidors de Girona dels dos partits. En el cas de la Diputació, Ayats –com a responsable d’Habitatge, assistència als municipis i serveis generals– comparteix govern amb la número 2 de l’executiu de Girona i presidenta del PDeCAT a la ciutat, Maria Àngels Planas –vicepresidenta quarta de la Diputació i responsable d’Hisenda–. Tot i les declaracions de Madrenas de fa uns dies, destacant la bona entesa entre els dos grups, Ayats assegura que de moment no hi ha converses amb JxCat per entrar el govern de Girona: “No hi ha més converses que les que hem tingut des de principi de mandat amb tothom per parlar de temes concrets.”

LA FRASE

Estem disposats a pactar amb tots, però no entrarem en debats partidistes. Ens importa el què, no el qui
Quim Ayats
portaveu d’erc a girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona