Política

Corinna avisa que Joan Carles I té centenars de comptes per tot el món

La consultora alemanya presenta la Casa del Rei com “una empresa familiar” que fa 40 anys que utilitza el mateix ‘modus operandi’

Assegura que va ser assetjada pel CNI i amenaçada de mort

Quan queden dues setmanes perquè declari com a investigada a l’Audiencia Nacional, Corinna Larsen ha volgut defensar-se públicament i ha donat la seva versió de la història amb Joan Carles de Borbó. En una entrevista en exclusiva a la ràdio BBC 4, l’empresària alemanya avisa primer que el pare de Felip VI no només té el compte de Panamà, sinó que en té centenars repartits per tot el món, i que ella no és el problema de la Casa del Rei, ja que aquesta funciona com “una empresa familiar” que fa 40 anys que utilitza el mateix modus operandi. I confessa també que va ser assetjada pel CNI.

En l’entrevista, de 30 minuts, l’amiga entranyable de l’antic cap de l’Estat espanyol, tal com la va definir ell, fa al·lusió als 65 milions que li va transferir l’emèrit, fet pel qual, entre altres causes, és investigada per la justícia suïssa. En relació amb els 65 milions, afirma que qui va ser el cap de l’Estat espanyol els hi va regalar com a “reconeixement” pel que va significar per a ell la relació sentimental que van mantenir del 2004 al 2009, revela ella. Va dir que li va sorprendre perquè ho considerava “un regal molt generós”. “El que em sembla extraordinari és que estiguin convertint 40 anys de modus operandi d’una empresa familiar en un focus sobre una persona. I aquesta persona soc jo... Perquè hi haurà centenars de comptes en altres jurisdiccions”, va dir, i va indicar que si el fiscal suís considera que l’origen del “regal” és il·legal, “tothom ha de tornar els diners”.

Larsen també parla de les amenaces del servei d’intel·ligència espanyol. Afirma que després del viatge a Botswana, va començar a rebre “una atenció no desitjada” del Centro Nacional de Inteligencia (CNI), i que el primer objectiu va ser el seu apartament de Mònaco. El 2012, va explicar, va rebre una visita a Londres de l’aleshores cap del CNI, Félix Sanz Roldán. “Va dir que l’enviava el rei. La primera advertència era que no parlés amb la premsa. Va dir que si no seguia les instruccions, no podia garantir la meva seguretat física ni la dels meus fills.”

Relació sentimental

En l’entrevista, també va donar tota mena de detalls de la seva relació amb l’emèrit. Va explicar que es van conèixer en una festa de caça i que ell acabava de trencar una relació de vint anys. Li va dir que tenia un pacte amb Sofia de Grècia per viure separats i públicament representar la corona i fer veure que tot anava bé. Aleshores ella vivia a Londres. “Ens trobàvem en una casa de camp a Madrid i viatjàvem plegats”, va confessar. Va explicar que el 2009 Joan Carles I va dir al seu pare que s’hi volia casar. Ella, experta en estratègia política, va saber que allò desestabilitzaria la corona. Es van separar i es van retrobar en el funeral del pare d’ella, en què l’emèrit li va dir que mantenia una relació amb una altra dona des de feia tres anys, confessió que la va afectar perquè es pensava que era l’única amant.

13.04.12
Abans de l’alba
l’aleshores rei espanyol es va trencar el maluc a la tenda, a Botswana. L’11 havia matat l’elefant.

LA XIFRA

Els 65 milions d’euros que em va regalar el rei van ser un reconeixement per tot el que vaig significar per a ell

LA DATA

No sé si és diner il·legal, però si les investigacions estableixen un origen il·legal, hauria de tornar-lo
Va dir que es volia ocupar de mi. El preocupava que la seva família no respectés la seva voluntat
Estan convertint 40 anys del mateix ‘modus operandi’ d’una empresa familiar en un focus sobre una persona, que soc jo
Mai s’ha dit que jo vaig organitzar la seva repatriació [de Botswana] perquè no hi havia cap pla en marxa
El primer avís [CNI] va ser que no parlés amb la premsa. Que si no seguia les instruccions, no podia garantir la meva seguretat física
5
anys
, del 2004 al 2009, va durar la relació sentimental entre Joan Carles de Borbó i Corinna Larsen, revela ella.

El viatge a Botswana

Un altre dels episodis que va tractar en l’entrevista va ser el del famós safari a Botswana, el 2012. Joan Carles i ella feia tres anys que estaven separats, però ell insistia que tornessin a sortir. El viatge va ser un regal de l’emèrit a un fill de Corinna que complia deu anys. “Jo no hi volia anar, sentia que volia que tornés amb ell, però jo no volia donar-li la impressió errònia”, va explicar. Diu que ella no va veure com Joan Carles I matava l’elefant i que ella mai no n’hauria mort cap. Va sentir que alguna cosa dolenta passaria, i el rei va caure i es va trencar el maluc. Ella es va encarregar de la seva repatriació perquè no hi havia cap pla i va arribar a témer per la seva vida. També creu que la filtració a la premsa va ser fruit de disputes internes dins de la Casa del Rei que buscaven una abdicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona