Política

Primeres declaracions pels talls de l’AP-7 a la Jonquera

Les deu persones que van comparèixer ahir davant el jutjat número 4 de Figueres es van acollir al dret de no declarar

Van rebre el suport de 300 persones, que van ovacionar-los a l’entrada

Els deu primers investigats pel tall del Tsunami Democràtic de l’AP-7 a la Jonquera dels dies 11 i 12 de novembre del 2019, dels 197 citats, van comparèixer ahir davant el jutjats número 4 d’instrucció de Figueres tot i que tots ells es va acollir al dret de no declarar. Martí Majoral, portaveu d’Alerta Solidària, que assumeix la representació jurídica de la majoria de les persones citades, va referir-se a la citació massiva com un “despropòsit”: “Han estat citades 197 persones pel tall de la Jonquera, seixanta més pel tall de Salt i una quarantena llarga a Amposta. Això pot durar un any. Les acusacions són tan febles que, probablement, bona part quedaran lliures. El calvari que han de passar ja és un despropòsit.”

Majoral considera que els atestats policials han intentat posar “tothom al mateix sac” i que cerquen “extrapolar al màxim la repressió per estendre la por” entre els ciutadans. “ “Tenim el dret de manifestar-nos i tenim gairebé l’obligació de manifestar-nos”, va manifestar. Més de 300 persones es van concentrar a la porta dels jutjats per donar-los suport. Entre els concentrats hi havia el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri; les diputades al Congrés per ERC Montse Bassa i Marta Rosique; el senador Jordi Martí; la diputada al Parlament per la CUP Natàlia Sánchez, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell. Els concentrats es van agrupar a les escales i van cridar consignes com “Ni un pas enrere!” i “Llibertat!”. Molts dels assistents portaven papers on es llegia el lema: “Figueres, amb les 197 lluitadores represaliades per la llibertat.”

La diputada Sánchez, per la seva banda, va expressar el suport de la CUP als encausats: “Som aquí per deixar ben clar que ho tornaríem a fer les vegades que calgués”. Mentre la diputada Montse Bassa va afirmar que calia més pressió i mobilització popular i va afirmar que personalment trobava a “faltar més gent al carrer”.

Mauri: “Ja són gairebé 3.000 els perseguits”

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, era també ahir a Figueres per donar suport als encausats. “Som gairebé 3.000 les persones perseguides en aquests gairebé tres anys de persecució política de l’Estat”, va declarar. Mauri va reafirmar-se un cop més en l’amnistia com a via de sortida: “Davant un estat que l’única aposta que fa és per la repressió i la violència seguim apostant per l’amnistia que englobi els presos polítics, però també totes aquestes persones perseguides perquè són independentistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona