Política

PSC i CatECP demanen a Torra que convoqui eleccions a les portes de la seva vista al Suprem

JxCat espera que “tothom estigui a l’alçada” si la justícia espanyola inhabilita el president de la Generalitat

Els grups parlamentaris del PSC-Units i CatECP han demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que convoqui eleccions. Quan falta una setmana per la vista de Torra al Suprem, Miquel Iceta i Marta Ribas han reiterat la petició per evitar que hi hagi una presidència en funcions. Torra ha replicat que el focus s’ha de posar en el fet que un president pugui quedar inhabilitat “per defensar la llibertat d’expressió”, i no en les conseqüències de la possible inhabilitació. Torra també ha emplaçat socialistes i comuns a no preocupar-se per les eleccions sinó pels problemes “reals” de la ciutadania. Per la seva banda, el president del grup de JxCat, Albert Batet, espera que “tothom estigui a l’alçada” si el Suprem inhabilita Torra.

Ribas ha preguntat al president el motiu del cessament de l’exconsellera Àngels Chacón, una petició que Torra ha rebutjat argumentant que és una facultat del cap de l’executiu. La dirigent de CatECP ha criticat que la destitució obeeixi només a “interessos de partit”, i ha tornat a exigir que convoqui eleccions perquè la ciutadania decideixi el futur del país.

Iceta també s’hi ha afegit i ha preguntat a Torra quin “benefici” pot tenir una presidència en funcions enmig de la lluita contra la pandèmia de la covid-19: “Demano que es comprometi, si és inhabilitat, que el Parlament triï un altre president o anar tots plegats a eleccions. El país no es mereix una presidència sotmesa a l’interès partidista, sinó un president i un Govern efectiu i eficaç”, ha argumentat Iceta.

El president tampoc ha respost, i ha preguntat al líder dels socialistes què beneficia el fet de mantenir “gent innocent” a la presó i a l’”exili”, i continuar la “repressió”. Torra ha dit que esperava “solidaritat” de PSC i comuns pel fet que se’l pugui inhabilitar per “defensar la llibertat d’expressió”. El president del Govern ha criticat a Iceta i Ribas que no facin cap pregunta sobre l’inici escolar i se centressin en demanar eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA