Política

Pacte ‘in extremis’ per regular el preu dels lloguers

El Sindicat de Llogaters i Llogateres anuncia que ERC, CatECP, CUP i JxCAT han arribat a un acord per desencallar la iniciativa, que exclourà els propietaris amb ingressos inferiors als 2.000 euros mensuals i tindrà en compte les despeses de rehabilitació

La votació es farà a les set de la tarda i a les sis hi ha convocada una concentració a les portes de la cambra

La llei per regular els arrendaments tirarà endavant aquesta tarda al Parlament després que els quatre grups proposants (ERC, CatECP, CUP i JxCat) han arribat a un acord in extremis per desbloquejar la iniciativa, segons ha anunciat el Sindicat de Llogaters i Llogateres.

“Tenim fumata blanca i, si no hi ha cap sorpresa, es regularan els lloguers a Catalunya”, ha explicat en declaracions el portaveu del sindicat, Jaime Palomera.

La proposta resultant de l’acord tindrà en compte les despeses dels propietaris en la rehabilitació dels immobles i exclourà els petits tenidors en situació de vulnerabilitat, és a dir, amb uns ingressos inferiors als 2.000 euros mensuals incloent les rendes.

En les últimes hores la iniciativa havia quedat en suspens després que JxCat sortís del consens inicial amb la presentació d’esmenes que, a parer dels impulsors, alteren l’esperit de la llei i que podien acabar impedint-ne l’aprovació.

La normativa que regularà el preu dels lloguers d’habitatges es debatrà aquest dimecres a la tarda i es votarà cap a les set del vespre. El Sindicat de Llogaters i Llogateres ha convocat una concentració a les sis de la tarda davant la cambra catalana per donar suport a l’aprovació de la llei.

JxCat celebra que la llei “defensa el petit propietari”

JxCat ha celebrat l’acord per desencallar la regulació dels lloguers.

En declaracions als passadissos del Parlament, el president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha dit que la negociació ha estat “una batalla” i que des del seu grup s’ha assolit la “fita” marcada de “defensar els petits propietaris i els llogaters de debò”.

Batet ha dit que aquest text, que es concretarà amb una esmena transaccional dels quatre grups, posa les bases per defensar aquest petit propietari i diferenciar-lo dels “grans tenidors”.

El portaveu ha explicat que el projecte de llei regularà els lloguers “amb garanties” i marcarà el mínim de vulnerabilitat del petit propietari, “una realitat del país”. “No és el mateix una persona que té un immoble que ha pogut aconseguir i ara és una renda que l’ajuda per la pensió, a un gran tenidor”, ha argumentat Batet.

Preguntat per la possibilitat que la llei acabi al Constitucional, Batet ha dit que aquesta és una decisió que ha de prendre el govern del PSOE i Podem i ha recordat que els comuns “estan davant d’aquest projecte”. “Esperem que el govern progressista del qual formen part no actuï d’aquesta manera”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona