Política

Medalla als sanitaris, conscients que calen recursos

El Parlament reconeix la tasca de tots els professionals del sistema de salut durant la pandèmia

L’acte de la Diada del govern homenatja l’esforç fet per la ciutadania

Reconeixement i agraïment del Parlament a l’esforç de tots els professionals del sistema de salut durant la pandèmia, però també consciència que cal que les institucions es conjurin per “garantir-los els recursos i dotar-los de les eines imprescindibles”. La unanimitat del plantejament no va sortir de la boca de la metgessa internista de l’hospital d’Igualada Dolors Arnau durant el parlament en representació de tot el col·lectiu guardonat, sinó de la del president de la cambra catalana, Roger Torrent. Hi havia coincidit el periodista Jordi Basté en la glossa als distingits amb la medalla d’honor, però va ser Torrent qui va tornar a destacar que cal “posar la salut al centre del model socioeconòmic, fer-ne una prioritat i un objectiu estratègic de país molt més enllà de la resposta a la pandèmia”. Això sí, també va advertir que no seria fàcil a curt termini perquè les mesures de prevenció de la pandèmia “tindran un cost elevat per a la societat”.

Les medalles d’or les van recollir Miguel Cerrillo, infermer de l’equip d’atenció primària del CAP Mossèn Jaume Soler de Cornellà de Llobregat; Neus Camps, epidemiòloga del servei epidemiològic de Girona; Glòria Ollé, tècnica en cures auxiliars d’infermeria de l’UCI de l’hospital universitari Germans Trias i Pujol i Jesús Cabrera, administratiu de l’equip d’atenció primària del CAP Roquetes-Canteres de Barcelona. Arnau va reconèixer que l’inici de la pandèmia va ser molt dur i “ens vam sentir sovint molt sols”, però el discurs va donar valor a la capacitat de reinvenció i reorganització del personal i els treballs d’equip dels centres. Malgrat tot, sí que ho va aprofitar per dir: “Demano als responsables superiors que ens escoltin, que ens ajudin i, a la ciutadania, que sigui responsable.”

D’altra banda, l’acte institucional del govern i el Parlament per la Diada va ser sense públic i gravat i va consistir en la hissada de la senyera a l’interior del Palau de la Generalitat amb l’actuació del Cor Jove de l’Orfeó Català i l’espectacle Aquesta terra, dirigit per Lluís Danés, gravat a la plaça de Sant Jaume i a la Generalitat, com a símbol de la casa de tots els catalans per homenatjar els seus esforços durant el confinament i amb un record per les víctimes. Va incloure la intervenció de Xavi Lloses, Alfred Tapscott, Montse Colomé, Ivan Benet, el Cor Jove de l’Orfeó Català, Lídia Pujol, l’Escolania de Montserrat, Sopa de Cabra, Suu, Andrés Corchero i In Crescendo.

LES FRASES

Demanem als responsables superiors que ens escoltin, que ens ajudin
Dolors Arnau
METGESSA INTERNISTA DE L’HOSPITAL D’IGUALADA
Hem de posar la salut al centre del model socioeconòmic, fer-ne prioritat i objectiu estratègic de país
Roger Torrent
PRESIDENT DEL PARLAMENT

LA XIFRA

35
personalitats,
entitats o col·lectius han estat guardonats amb la medalla d’honor des de l’any 2000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona