Política

Marcel Mauri

vicepresident d’Òmnium

“El Tribunal Suprem hauria de desestimar el cas si vol deixar de fer el ridícul internacionalment”

Des d’Òmnium Cultural, el rebuig a una eventual destitució forçada del cap de govern és frontal i explícita. “Ens neguem a normalitzar que un tribunal pretesament democràtic pugui inhabilitar un president en exercici del càrrec pel fet de penjar una pancarta demanant llibertat d’expressió i la llibertat dels presos polítics, que, precisament, és el que ha demanat les Nacions Unides aquesta mateixa setmana”, exposa el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, que en aquest context fa una apel·lació directa al Tribunal Suprem a desestimar el cas “si vol deixar de fer el ridícul internacionalment”. Alhora, però, admet que més aviat té poques esperances que això acabi passant –“Malauradament, és cert que no tenim cap confiança en aquest tribunal, ja que és el mateix que va condemnar a nou anys de presó el president d’Òmnium Cultural per sedició, així com la resta de presos polítics”– i, per tant, hi ha molts números que el procés acabi en una inhabilitació de Torra que, segons Mauri, “no deixarà de ser una evidència més d’una deriva repressiva d’un Estat venjatiu, que està desbocat i que utilitza totes les eines al seu abast per reprimir drets fonamentals”.

Pel vicepresident d’Òmnium, que tot un president de la Generalitat es vegi forçat a deixar el càrrec en les circumstàncies que han rodejat aquest afer “seria l’enèsim atemptat contra l’autogovern de Catalunya i la voluntat dels catalans, i serà una altra manera de seguir adulterant les majories al Parlament i, en general, el funcionament de la democràcia al nostre país”. I davant d’aquestes circumstàncies, la pregunta que sorgeix és: i que caldrà fer quan el Suprem dicti sentència? “Cal tenir en compte que estem en temps de la Covid, però evidentment no podem renunciar a la mobilització per defensar el dret a l’autodeterminació, l’amnistia o la llibertat”, reflexiona Mauri, que també recorda “que Jordi Cuixart al mateix Tribunal Suprem va dir allò que «ho tornarem a fer», que tornarem a exercir tots aquests drets que siguin vulnerats”. També recalca que, amb Torra, “ja serien tres els presidents consecutius que pateixen una inhabilitació i, malgrat que això ja comença a ser un costum a l’Estat espanyol, no podem permetre que es normalitzi. No hi ha cap altra democràcia al món que es permeti aquestes formes d’ultratjar els valors i fonaments que expliquen un estat de dret”. En aquesta tessitura adversa, des de l’entitat sobiranista es fa una a crida “a seguir ferms, perquè tenim la raó i això, justament, aquesta setmana ens ho ha tornat a recordar de forma clara les Nacions Unides, tornant a exigir la llibertat dels presos polítics”. I tots aquests pronunciaments internacionals “que denuncien la vulneració de drets de l’Estat” s’han de fer valdre, rebla Mauri, i més en un context en què la repressió no remet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona