Política

Rovira apel·la a la “responsabilitat” de Torra perquè convoqui eleccions

La secretària general d’ERC demana al president de la Generalitat que no ho deixi “a les mans” del Suprem perquè el país “no es mereix” “interinitat” i “provisionalitat”

La dirigent republicana considera que la reforma del delicte de sedició no és una “garantia” per solucionar el conflicte polític i reclama l’amnistia

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha apel·lat a la “responsabilitat” del president de la Generalitat, Quim Torra, perquè faci ús de la facultat de convocar eleccions i no ho deixi “a les mans” del Tribunal Suprem (TS) si acaba sent inhabilitat. Rovira ha exposat que Esquerra no vol un govern “interí” sinó un que sigui “fort” per gestionar la crisi i que tingui un “programa”.

En un acte telemàtic de presentació del llibre Tornarem a vèncer, la dirigent d’Esquerra ha justificat que la formació no pot deixar de dir “el que pensa”. “Si no les convoquem nosaltres de mutu acord, les eleccions seran convocades pel Suprem”, ha alertat.

“No fer res i deixar l’agenda política, el tempo i la facultat de convocar eleccions al Suprem, no ens sembla una opció. Proposem respondre políticament i acordar una data electoral per decidir nosaltres quan anem a eleccions”, ha insistit.

La republicana ha assegurat que l’independentisme ha de trobar una resposta “acordada”, que “falten hores” per poder assolir el pacte i que ERC “no s’aixecarà de la taula”.

És per això que ha plantejat que l’independentisme ha de poder “superar els debats interns”, deixar al marge l’electoralisme i el partidisme i consensuar una estratègia.

La secretària general d’ERC ha advertit del que poden suposar sis mesos de govern “en funcions”. Ha parlat d’un lideratge i unes facultats “limitades”, un executiu que no pugui impulsar decrets legislatius, sense president i que no pugui “resoldre la crisi”. “Demanem a tothom que se’ns expliqui com es resol l’interinatge i la provisionalitat que el país no es mereix.”, ha manifestat. “Volem tot el contrari, un govern fort i cohesionat amb un programa de govern”, ha assegurat.

Rovira ha destacat que ERC prefereix treballar en una nova coalició de govern en lloc de mirar com s’“aguanta” un govern provisional per gestionar amb “limitacions” els reptes econòmics i socials “brutals”.

D’altra banda, ha opinat que la reforma del delicte de sedició no és una “garantia” per solucionar el conflicte polític i ha reclamat l’amnistia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona