Política

ERC dona per fet que les eleccions seran el 7 de febrer: “És un debat molt enllestit”

JxCat defensa que si l’independentisme supera el 50% als comicis, el resultat ha de tenir “conseqüències polítiques”

El president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha donat per fet que les eleccions al Parlament seran diumenge 7 de febrer. Segons ha dit a Catalunya Ràdio, es tracta de matemàtiques tenint en compte els terminis fixats per llei i ha afegit que és “un debat molt enllestit” perquè no hi ha més marge. Per la seva banda, el president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha defensat, també a Catalunya Ràdio, que si l’independentisme supera el 50% dels vots en les pròximes eleccions, el resultat serà vinculant i ha de tenir “conseqüències polítiques”. Sobre aquesta qüestió, Sabrià veu “imprescindible” el repte de superar el 50% però avisa que això no portarà a la independència l’endemà.

Sabrià ha fet una crida a deixar de banda segons quines vies que “tenen més de simbòliques que realistes” i s’ha desmarcat del plantejament de JxCat, que presenta les pròximes eleccions com un plebiscit de l’1-O.

Batet defensa que els comicis han de ser una reedició del referèndum d’ara fa tres anys i que, per tant, si l’independentisme aconsegueix més del 50% hi haurà d’haver conseqüències polítiques. Preguntat per quines haurien de ser, s’ha limitat de dir que l’independentisme ha de dissenyar com afrontar-ho. “El que no pot ser es que això passi i actuem com aquesta legislatura, uns per aquí i els altres per allà”, ha avisat. I ha afegit que “els simbolismes de fer veure que es fa ja es veu on els ha portat”.

Pel que fa al fet que el document acordat entre JXCat i ERC deixa el calendari electoral en mans del president del Parlament, Roger Torrent, Batet ha dit que de la mateixa manera que corresponia a Quim Torra decidir si convocava o no eleccions, ara li pertoca a Torrent perquè “cadascú té la seva responsabilitat”. Tot i així, sí que afegit que a JxCat li hagués agradat que el Parlament hagués tingut durant tota la legislatura una “posició més ferma davant dels embats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Guerra a Gaza

Israel es prepara per a l'operació a Rafah

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona