Política

Torra demana al govern espanyol i als partits catalans que apostin per una llei d’amnistia

Visita els presos polítics a Lledoners l’endemà de la seva inhabilitació

El president inhabilitat de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al govern espanyol i als partits catalans que donin suport a una llei d’amnistia perquè, segons diu, és l’única solució per sortir “d’aquest cul de sac”. A les portes de la presó de Lledoners i després de reunir-se amb els líders independentistes, Torra ha subratllat que l’amnistia és l’única sortida pels 2850 represaliats catalans. En el seu discurs, el president també ha explicat que ha presentat recurs d’empara al Tribunal Constitucional no perquè confiï en la justícia espanyola, sinó perquè és “l’única manera de tenir una batalla justa a Europa”. Aquesta tarda, Torra també té previst reunir-se amb Bassa, Forcadell, i els polítics que són a l’estranger.

Torra ha visitat aquest matí els líders empresonats a Lledoners, just l’endemà de ser inhabilitat. A la sortida de la presó, on ha estat reunit durant més d’una hora i mitja, ha fet una crida a tots els partits catalans perquè donin suport a una llei d’amnistia. “No només als partits independentistes, també a tots els partits que consideren que estan en joc els drets fonamentals del nostre país”, ha afegit.

Per Torra, l’única sortida possible a “aquest cul de sac” és l’amnistia per a tots els represaliats i, per això, emplaça al govern espanyol a que, “d’una vegada, després d’11 mesos d’aquest govern més progressista de la història, realment vulgui resoldre el conflicte polític amb Catalunya”. “Hi ha una majoria suficient al Congrés per aprovar una llei d’amnistia i, si realment es vol resoldre el conflicte polític de Catalunya, això passa per aprovar l’amnistia per a tots els represaliats”, ha dit.

Pel que fa al recurs d’empara que ha presentat al Tribunal Constitucional, Torra ha dit que ho han fet “per tenir una batalla justa i amb neutralitat a Europa” i, en aquest sentit, ha afegit que no confia en la justícia espanyola, una justícia que, segons ha dit, “només es dedica a perseguir la causa dels independentistes”.

A la taula de negociació només si es parla d’autodeterminació

Sobre taula de negociació, Torra ha dit que el Govern només s’hi asseurà si a l’ordre del dia s’inclou el dret a l’autodeterminació. “Ho volem veure per escrit, ja n’hi ha prou de fotografies, i de reunions inútils. Volen parlar? Parlem, però només sobre el conflicte polític de Catalunya”, ha afegit.

Pel que fa a la reunió amb els líders independentistes empresonats a Lledoners, Torra ha dit que els presos “estan forts” i la trobada ha estat “un acte de donar-nos força conjuntament”. El president inhabilitat també té previst reunir-se aquesta tarda amb Dolors Bassa, Carme Forcadell i els polítics que estan a l’estranger.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona