Política

Garrotada de ‘The Economist’ a la política espanyola

El setmanari la considera verinosa i la culpa d’agreujar l’economia i la pandèmia

Diu que l’Estat espanyol està ballant amb la mort

Madrid és el territori d’Europa més colpejat per la pandèmia i la culpa la tenen tant el govern de Pedro Sánchez com l’executiu autonòmic del PP i Cs que lidera Isabel Díaz Ayuso. Aquesta és la conclusió d’un reportatge publicat ahir pel prestigiós setmanari britànic The Economist en què diverses veus expertes analitzen la situació tant econòmica com epidemiològica a l’Estat espanyol en general i a Madrid en particular. Sota l’epígraf Ballant amb la mort i amb el títol La política verinosa d’Espanya ha agreujat la pandèmia i l’economia, l’article comença amb un repàs de la crua realitat sanitària a Madrid i recorda que el president espanyol va assegurar el 5 de juliol passat que l’Estat espanyol havia “vençut el virus”. “Tot i això, el país torna a ser el punt negre del coronavirus a Europa”, diu l’article, que tot seguit es pregunta què és el que ha sortit malament.

Per una banda, els experts consideren que el govern espanyol va voler anar massa ràpid en la desescalada. “Sánchez va entregar el control de la pandèmia” als territoris i “se’n va anar de vacances”, retreu el setmanari britànic al president espanyol. Sobre el que passa a Madrid és clar, el govern de Díaz Ayuso no ho va fer be ni amb l’atenció primària ni amb els rastrejadors. Però d’això també en té la culpa el govern de Sánchez per no exigir que ho fessin ni fixar normes clares sobre la gestió dels brots. Pel que fa a Díaz Ayuso, diu també que s’oposa a mesures dràstiques argumentant que afectaran l’economia, però el setmanari assegura que ha estat la falta de control de la pandèmia la que ha tallat de soca-rel la recuperació d’una economia “particularment vulnerable. “Espanya confia en l’ajuda de la UE, però la gran part no arribarà fins al 2022”, recorda.

Madrid, tancat

Desinformació i incertesa en la primera jornada del confinament perimetral de Madrid i nou municipis més, imposat contra el criteri del govern autonòmic. A Madrid es podien observar els carrers buits i pocs controls, la qual cosa permetia encara entrar i sortir de la ciutat amb facilitat. La comunitat de Madrid, però, va haver de fer front a aquesta primera jornada de restriccions immersa en una crisi política agreujada divendres amb la dimissió del conseller de Polítiques Socials, Alberto Reyero (Cs) i en una guerra judicial amb el govern de Pedro sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona
SANT MARTÍ VELL

Torrentà (ERC) posa en valor la feina del Govern amb els micropobles

SANT MARTÍ VELL

Puja del 14% de l’aigua i rescat del pàrquing de la plaça del Doctor Robert

SABADELL