Política

El govern espanyol portarà al Congrés una nova Llei de l’administració pública per desplegar ràpidament els fons europeus

Calvo assegura que la norma suposarà una major “coordinació” amb les CCAA

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha explicat aquest dimecres part del Pla de Recuperació presentat al matí pel president espanyol, Pedro Sánchez, que inclourà nua nova Llei de l’administració pública per “modernitzar l’administració i alleugerir procediments” sense que manqui “rigor, control i transparència”.

Segons Calvo, es tracta de fer una “gestió eficient dels fons europeus” que es presentarà primer en forma de reial decret llei i després es tramitarà com a projecte de Llei al Congrés dels Diputats.

Segons Calvo, la Llei suposarà “modificacions normatives i administratives importants” i crearà “nivells de coordinació molt més eficients a l’Administració General de l’Estat en relació amb les altres administracions públiques”.

La norma, ha dit, ha de servir per activar “amb encara amb més intensitat” la coordinació amb les CCAA. En aquest marc, Calvo ha apuntat algunes de les reformes que acompanyaran la llei. “Necessitem modificacions de la llei de contractes de l’Estat, del règim jurídic del sector públic, la llei pressupostària i de la llei de subvencions públiques”, ha dit.

En una intervenció de fons polític, Calvo ha advertit que “no hi ha alternativa” a donar aquesta resposta que arribi “a tothom” amb celeritat alhora que es produeixen “canvis i transformacions”, i per aquest motiu calen “uns pressupostos generals de l’Estat” que superin els comptes prorrogats de Montoro.

Per la seva banda, el vicepresident segon, Pablo Iglesias, ha destacat que els fons europeus són una oportunitat per modernitzar Espanya i ha considerat que l’acord europeu “d’alguna manera corregeix la direcció que havia pres el projecte de la UE” i és una mena de ’New Deal’. Iglesias ha afirmat que cal usar els fons per a reindustrialitzar l’Estat, diversificar l’economia i enfortir el sector públic. El vicepresident ha posat èmfasi en el sistema de cures.

Al seu torn, la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, ha detallat que el govern espanyol destinarà 20.000 milions d’euros a la transformació digital en tres anys, el que suposa un terç del total de la inversió pública que es farà en el període 2021-2023.

La vicepresidenta quarta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha recordat que el Pla de Recuperació té com a prioritat la transició ecològica a la qual destinarà el 37% dels fons dels pròxims tres anys. Ribera ha afirmat que Espanya té un gran potencial en aquest àmbit que té capacitat de crear ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona