Política

Trump reprèn els actes públics, però no aclareix si dona negatiu en el test

El president nord-americà assegura que no pren medicació i que “ja veurem com va”

El debat cara a cara amb Biden s’anul·la perquè Trump no el vol fer virtual

Si els assessors de la Casa Blanca asseguraven dijous passat que Trump no tornaria a la campanya presencial almenys abans de demà, el president nord-americà tenia altres plans. Un Trump hiperactiu concedia entrevistes ja l’endemà i ahir va fer primer acte públic de campanya: un discurs anomenat Llei i ordre des del balcó de la residència presidencial davant centenars de seguidors. Demà té intenció de fer-ne un altre amb públic a Florida.

Trump assegura que es troba bé i que ja no pren medicació, segons va dir en una entrevista a la cadena conservadora Fox News: “Gairebé estem acabant i ara veurem com va. Bàsicament, no serà res.” El personal mèdic que l’atén i la Casa Blanca continuen sense revelar detalls de la condició de salut del president. Tampoc si ja està lliure del virus. En una entrevista, Trump es va limitar a respondre en termes equívocs: “He passat de nou el test, i sé que estic a baix de tot de l’escala [de contagi] o lliure del virus.” Mentrestant, les taxes altíssimes de morts i contagiats als Estats Units van continuar ahir creixent i mostrant que la pandèmia es troba ben lluny del balanç de 110.000 morts que el mateix Trump preveia recentment: 213.000 víctimes mortals i 7,65 milions de contagiats registrats, segons la nord-americana Universitat Johns Hopkins.

La comissió no partidista que regula els debats presidencials ha cancel·lat la segona cita cara a cara entre Trump i el candidat demòcrata, Joe Biden. Després del polèmic i decebedor primer debat, el segon estava previst el dia 15 d’octubre a Miami. Malgrat això, la comissió havia decidit que, arran de la malaltia del president, se celebrés virtualment “per protegir la salut i la seguretat de tots els involucrats”. Més tenint en compte que Trump és refractari a complir les mesures de prevenció bàsiques i la cadena de contagis a la Casa Blanca. Trump ha refusat el format virtual, i ara la comissió manté que prepara el debat final. Serà el 22 d’octubre a la ciutat de Nashville. Les eleccions són el 3 de novembre i “els dos candidats han confirmat que hi participaran”, segons ha avançat la comissió de debats.

LA FRASE

He passat de nou el test, i sé que estic a baix de tot de l’escala [de contagi] o lliure del virus
Donald Trump
PRESIDENT DELS ESTATS UNITS I CANDIDAT DEL PARTIT REPUBLICÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista