Política

La fiscal acusa uns activistes LGTBI de coaccions i odi a Cs

Demana una multa de 540 euros per a tres joves i de 1.080 per a un quart per haver envoltat i cridat contra un autobús del partit el Dia de l’Orgull a Barcelona

Les defenses al·leguen que és llibertat d’expressió

La fiscal va demanar ahir que es condemni a pagar una multa de 540 euros per un delicte de coaccions amb l’agreujant d’odi quatre activistes LGTBI per haver encerclat i cridat contra un autocar de Cs, que, tot i ser avisat que no era benvingut (com arreu de l’Estat espanyol), es va presentar a la protesta a Barcelona, el 28 de juny del 2019, en la celebració de l’alliberament LGTBI. Al quart li va sol·licitar una segona multa de 540 euros per amenaces al conductor. I Cs els reclama, a més, una indemnització de 250 euros per a tres militants que eren dins de l’autobús.

Les defenses dels encausats –exercides pels penalistes Xavier Monge i Norma Pedemonte, advocats d’Alerta Solidària– van demanar la seva absolució en assegurar que cridar “Fora feixistes” i “No passaran” “està emparat per la llibertat d’expressió”.

El judici va començar amb una esbroncada de la titular del jutjat d’instrucció 2 de Barcelona a l’advocat de Cs, José Rey, quan aquest va explicar que els tres testimonis eren en veritat denunciants i víctimes, i que en l’atestat policial no ho van posar correctament. “Ha tingut un any per corregir-ho”, li va etzibar la magistrada, tot i que al final els va acceptar. Els integrants de Cs van explicar que volien “fer una volta pel centre de Barcelona”, amb l’autobús taronja i el lema Vamos Orgullo, però que per un error van acabar a la plaça Urquinaona, on es feia la protesta alternativa LGTBI, i on van “passar por” en ser escridassats per unes 30 persones uns vint minuts, fins que la policia els va treure d’allà. Van identificar dos dels acusats per les xarxes socials, i a uns altres dos ho van fer els Mossos.

Els acusats, per la seva part, van admetre haver tallat el pas a l’autobús, amb altres persones, i que van cridar “en general” no contra qui hi havia dins de l’autobús. Els activistes també eren acusats de causar danys a l’autobús, valorats en 325 euros, una acusació que va decaure quan Monge va plantejar que Cs no era el titular del vehicle i que “la fiscalia té una ordre del 2015 segons la qual no pot acusar de danys menors, si no ho fa l’afectat”. També va sostenir que “Cs va anar-hi a provocar”. I, Pedemonte va criticar que “la fiscalia acusi d’un delicte d’odi unes minories vulnerables quan té el deure de protegir-les”.

LA FRASE

És una falta de respecte de la fiscalia vers les minories protegides en el delicte d’odi, que el sol·liciti per a Cs
Norma Pedemonte
advocada d’un acusat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU encarregat dels drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona