Política

El coronavirus s’escampa sense aturador a l’Índia, el segon país amb més casos

El país té 7,5 milions de contagis confirmats, però un estudi calcula que n’hi ha més de 60 milions

L’índex de mortalitat és més baix que en altres països

L’Índia s’apropa al desè mes des de l’inici de la pandèmia amb prop de set milions i mig de casos confirmats, fet que el converteix en el segon país amb més infectats –molt a prop dels Estats Units– i un dels pocs països del món que no han estat capaços de reduir significativament la corba d’infeccions fins fa pocs dies. La velocitat amb què el virus s’ha anat estenent les darreres setmanes ha estat motiu d’alarma entre la comunitat científica del país: si per arribar al primer milió d’infectats l’Índia va trigar 170 dies, el darrer milió de malalts es va assolir en menys de dues setmanes, un indicador de la progressivitat que ha anat adquirint la malaltia.

Al llarg de tots aquests mesos, més de 50 milions de persones de tot el país s’han sotmès a tests per detectar la malaltia. Es fan més d’un milió de proves diàriament en aquest país, amb més de 1.300 milions d’habitants. I malgrat que el nombre d’infectats diaris va arribar a vorejar els 100.000 a finals del mes de setembre, actualment la mitjana de casos s’ha reduït fins al voltant dels 70.000 malalts.

Pel que fa al nombre de morts, les xifres oficials indiquen que l’Índia supera els 110.000 casos, una quantitat relativament baixa si la comparem amb la dels Estats Units, que tenen prop del doble de morts, amb només 800.000 casos més, i el Brasil, que ha registrat més de 150.000 morts, amb més de dos milions de malalts menys. Alguns experts afirmen, però, que el nombre de morts de l’Índia podria no ser del tot fiable a causa de la mala informació, la pobra infraestructura sanitària i les proves inadequades.

Segons aquests mateixos experts, no totes les morts i les seves causes són comptabilitzades, especialment a les zones rurals, on viu el 70% de la població. Segons un expert consultat per AFP, “només una de cada cinc morts es registra amb una causa específica”.

Malgrat que la pandèmia encara està en xifres molt altes, el govern va començar a prendre mesures per tal de tornar a obrir el país. Després de viure el confinament més draconià del món, en què es va obligar la gent a quedar-se a casa, es van tancar empreses i milions de treballadors van perdre la feina a les ciutats, l’Índia va tornar a obrir botigues, restaurants i transports públics per intentar reflotar una economia que ha encaixat el pitjor revés des de la independència del país.

Barris marginals

El Consell Indi d’Investigació Mèdica (ICMR, segons la sigla en anglès) va fer públic un estudi serològic en què s’assegurava que més de 60 milions de persones d’aquest país podrien haver contret el coronavirus des de la irrupció de la pandèmia al gener. “Les principals conclusions d’aquest estudi són que un de cada quinze individus de més de deu anys ha estat exposat al virus fins al mes d’agost”, segons va explicar el director general de l’ICMR, Balram Bhargava. Bhargava va afirmar que l’exposició al virus havia estat més freqüent entre les persones testades en barris marginals urbans (un 15,6%) i en zones urbanes no marginals (un 8,2%) que no pas a les zones rurals, on el 4,4% dels enquestats tenien anticossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona