Política

Albiach creu que Sánchez estarà obert a parlar d’una moratòria d’impostos

La líder dels comuns, però, insta al Govern a fer la seva feina

Insisteix que amb 40 milions d’ajuts per la restauració “no n’hi ha ni per a començar”

La líder dels comuns, Jéssica Albiach, creu que l’executiu espanyol estarà disposat a parlar de la moratòria d’impostos i de cotitzacions socials per a les empreses afectades per les mesures contra la Covid-19, com li ha demanat el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, però reclama a la Generalitat faci “la seva feina”. Albiach ha retret que s’anunciessin mesures restrictives per la restauració o els centres d’estètica sense un pla de xoc que eviti que aquests sectors “caiguin en la incertesa”. “El Govern ha de fer la seva feina, concretar bé quins són els ajuts, i amb 40 milions d’euros -el paquet previst per l’executiu que s’aprovarà en el consell executiu de dimarts- no n’hi ha ni per a començar”, ha valorat.

Després que Aragonès enviés una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la qual encara no ha rebut resposta -segons ha explicat a la ‘Cadena SER’-, Albiach ha dit que l’executiu estarà obert a parlar-ne. Amb tot, ha emplaçat la Generalitat a treballar per ajornar el retorn dels crèdits de l’ICO i l’ICF i que col·labori amb el SEPE per agilitzar la tramitació de les prestacions.

Moció de censura de Vox

Albiach també ha criticat la “moció de censura inútil” impulsada per Vox i hi veu una maniobra de la formació d’extrema dreta per presentar el seu candidat a les eleccions catalanes, Ignacio Garriga. Albiach ha advertit que “no cal presentacions” i ha recordat que Garriga “es va manifestar de la mà de neonazis a Barcelona el 12-O”. La dirigent dels comuns ha lamentat que el debat serà “politiqueria” per la “pugna” entre les dretes i la voluntat del partit d’Abascal per “arraconar el PP”. Per això ha recomanat als populars “no deixar-se guiar” per Vox i “sumar-se al carro de les dretes democràtiques”. Albiach també ha emplaçat les “forces catalanistes” a votar a favor de l’elevació del sostre de despesa.

El Congrés ha de votar el sostre de despesa, que s’elevarà al 54% per al 2021: “És una mostra més de com l’etapa d’austeritat i retallades queda enrere”, ha expressat Albiach, que ha desitjat que, per aquest motiu “totes les forces catalanistes hi votin favorablement”. “No demanem el vot a canvi de res, oferim una mesura històrica i sense precedents”, ha afegit.

Preguntada per si els grups parlamentaris han de participar d’una moció de censura que Albiach titlla de “politiqueria”, ha defensat que són partidaris de participar en tot acte institucional. “És inútil per al país, però aprofitarem l’ocasió per a veure que hi ha una alternativa a aquesta Espanya rància i reaccionària que representen els senyors de Vox”, ha raonat la dirigent dels comuns, que ha reivindicat “l’altra Espanya progressita, feminista i ecologista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona