Política

FRANÇA

Vasta ofensiva policial en resposta a la decapitació del professor d’institut

La policia francesa ha llançat diverses operacions contra desenes d’individus que han justificat l’assassinat de Samuel Paty, el professor decapitat divendres prop del seu institut de Conflans-Sainte-Honorine, al nord-oest de París, i contra una cinquantena d’associacions, segons va anunciar ahir el Ministeri de l’Interior, que va confirmar que s’havien produït detencions. Entre aquestes entitats, el ministre, Gérald Darmanin, va citar el Col·lectiu Contra la Islamofòbia a França (CCIF) i Barakacity, una ONG islàmica de perfil salafista.

El professor assassinat havia ensenyat vinyetes de Mahoma durant una classe d’educació moral i cívica, fet que li va costar una campanya d’odi a les xarxes socials. “Des de l’assassinat de Paty, s’han obert més de 80 investigacions per odi en línia contra aquells que, d’una manera o altra, han dit que aquest professor s’ho havia buscat”, va declarar ahir Darmanin a l’emissora Europe 1, l’endemà d’un consell de defensa presidit per Emmanuel Macron. “La por canviarà de camp”, va proclamar durant aquesta reunió el cap de l’estat, segons van indicar des del seu entorn. “Els islamistes no han de poder dormir tranquils al nostre país”, hi va afegir el president. Darmanin va acusar el pare d’una alumna de l’institut i el militant islamista radical Abdelhakim Sefrioui d’haver “llançat una fàtua” contra Paty per haver mostrat caricatures de Mahoma als seus alumnes. El ministre va explicar que les detencions es van començar a practicar diumenge i que les operacions policials es prolongaran durant els pròxims dies. Segons Darmanin, alguns dels individus afectats “no estan necessàriament relacionats” amb la investigació del cas Paty.

Les operacions, segons afirma l’agència Reuters, anirien dirigides contra grups sospitosos d’incitació a l’odi i contra ciutadans estrangers coneguts per les seves posicions extremistes. El govern té intenció d’ordenar l’expulsió de més de 230 persones fitxades per radicalització. D’aquestes, 180 encara són a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona