Política

Abascal diu que els diputats independentistes són “renegats” i defensa la il·legalització dels seus partits

El líder de Vox acusa el govern espanyol de ser “el pitjor en 80 anys d’història” i Sánchez de ser un “mentider sense escrúpols”

  • El líder de Vox, Santiago Abascal, al ple de la moció de censura EFE.
  • VÍDEO: Moció de Vox

El president de Vox i candidat de la moció de censura, Santiago Abascal, ha acusat el govern espanyol de ser una “màfia” i “el pitjor en 80 anys d’història” i ha titllat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de “mentider sense escrúpols capaç de qualsevol cosa”. “Aquest és un govern contra l’Estat, la nació i el Rei”, ha dit. El líder del partit d’ultradreta s’ha compromès a convocar eleccions abans de finals d’aquest any en l’hipotètic cas que prosperés la moció de censura, que no té suports suficients. Abascal també ha carregat contra els diputats independentistes i sobiranistes a qui considera “renegats”, “ocupes” i “colpistes”.

“Els partits que aspiren a destruir la sobirania no han de ser legals”, ha defensat Abascal aquest dimecres durant el debat de la moció de censura a la cambra baixa. “No són diputats legítims d’aquest Congrés” i “se’ls ha d’anomenar renegats”, ja que “han vingut a aquesta institució per jurar destruir-la”, ha afirmat el president de Vox que també ha carregat contra l’Espanya autonòmica, que proposa “suprimir” i considera un “virus divisiu”. Les CCAA “resulten delinqüencials”, ha dit.

Segons Abascal, el castellà està “perseguit” a alguna part de l’Estat espanyol i ha reclamat uniformització. “Res anirà millor amb vostès”, ha dit Abascal a l’executiu espanyol, a qui ha retret les seves aliances amb els “enemics d’Espanya”. El líder de i ha demanat “respecte” a aquells diputats que no estan d’acord amb la presentació de la moció de censura. “Es tracta d’aturar el procés de destrucció d’Espanya”, ha dit.

Abascal ha afirmat que el llegat de l’executiu de Sánchez és la “tristesa i la tragèdia” i ha assegurat que la gestió que han fet de la pandèmia ha estat “negligent i criminal”. El líder de Vox ha criticat que el govern espanyol “no respecta ni al Rei ni a la sobirania” i ha afirmat que Unides Podem -els “comunistes”- es volen mantenir en el poder “per mitjans antidemocràtics”.

Demana el vot a PP i PSOE

Abascal ha demanat el vot al PP i també al PSOE. Als populars els ha dit que els separa una “distància política cada dia més gran” però ha demanat el suport a la moció de censura per demostrar que “hi ha una alternativa a aquest desastre”. Dels socialistes ha dit que té la “certesa” que hi ha diputats que comparteixen la crítica al govern de coalició.

“Cadascú es retrata per a la posteritat” en la votació de la moció de censura perquè cal desmarcar-se d’un “malson” i d’un govern “suïcida”, ha dit Abascal. “Els espanyols no oblidaran ni perdonaran” la gestió de Sánchez, ha afirmat. Segons Abascal, Vox ha presentat la moció de censura per “obligació en consciència”.

Defensa el rei

El president de Vox ha opinat que el govern espanyol ha perpetrat una “traïció” a Felip VI i el té “confinat”. Segons Abascal, l’executiu pretén que ningú el defensi mentre “reclamen el dret a trair-lo”. “Defensarem la Constitució, l’estat de dret i la monarquia parlamentària”, ha afirmat, perquè Vox “està amb la llei i la Constitució, amb els que construeixen esglésies enfront dels que les cremen”.

“Vostès estan amb els terroristes d’Alsasua aquí a Espanya, amb els seus amics correligionaris del narcosocialisme”, ha assegurat. Abascal ha acabat el seu discurs, de dues hores amb un: “Visca el Rei i visca Espanya”.

Cita Trump com a exemple

Abascal ha citat el president dels Estats Units, Donald Trump, com a exemple per haver-se retirat de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Segons el líder de Vox, la OMS és “aliada del règim de Pequín” i s’ha convertit en un “instrument més de l’expansionisme xinès”. “La Xina ha de pagar”, ha dit Abascal, que diu que el coronavirus és una creació xinesa. El líder de Vox també ha carregat contra la Unió Europea.

“El franquisme és del segle passat”

Abascal ha acusat Sánchez de tenir “absurdes teories històriques” i portar la “divisió” quan “el franquisme és del segle passat”. “Toca treballar pel futur”, ha dit. “Han acabat deshumanitzat a qui pensa diferent, viuen en un món de rojos i blaus”, ha insistit Abascal, que ha assegurat que l’esquerra viu en una “trinxera ideològica”. Segons Vox, el govern espanyol cerca imposar un “pensament únic a base de censura i subvenció” a la cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona