Política

De 300 a 6.000 euros per incompliment del toc de queda

Els Mossos comencen a sancionar i alerten que ho faran amb “contundència”

La primera nit es van fer 31 controls

Els Mossos d’Esquadra ja han començat a sancionar l’incompliment del toc de queda, amb multes que aniran dels 300 als 6.000 euros, després de la primera nit de controls, en què van ser identificades un centenar de persones i deu vehicles en els controls distribuïts per tot Catalunya per informar de la nova i inèdita mesura.

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, i la subdirectora de Protecció Civil de Catalunya, Imma Soler, van comparèixer ahir en una roda de premsa telemàtica per fer balanç de la primera nit després de l’entrada en vigor del toc de queda, vigent entre les deu de la nit i les sis del matí.

Sallent va explicar que la primera nit es va desenvolupar amb normalitat i sense incidents destacables. Els Mossos i les diverses policies locals es van limitar a anar informant la ciutadania de l’entrada en vigor del toc de queda i no es va aixecar cap acta de sanció.

No obstant això, la situació ha començat a canviar aquesta nit passada, i ara ja es comencen a sancionar les persones que incompleixin el confinament nocturn, amb multes que oscil·laran entre els 300 i els 6.000 euros. A més, va advertir que la policia catalana farà complir la nova mesura amb “contundència” a aquelles persones que no l’acatin de manera “voluntària” i mostrin una actitud “desafiadora”. En la primera nit de toc de queda, es van establir 31 controls a Catalunya i van ser identificades 101 persones que eren a la via pública, algunes de les quals tornaven de recollir menjar o hi anaven, sobretot entre les deu i les onze de la nit, i deu vehicles que circulaven fora de l’horari permès.

LES XIFRES

101
persones
van ser identificades pels Mossos durant la primera nit del toc de queda.
10
cotxes
van ser aturats perquè circulaven fora de l’horari permès

Reunió d’Interior i la policia local

El Departament d’Interior es va reunir ahir amb totes les policies locals de Catalunya per coordinar-se després de l’aprovació del toc de queda. L’objectiu és “reforçar al màxim” la col·laboració entre Mossos d’Esquadra i les policies locals. La trobada va ser presidida pel conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i es va acordar fer una trobada mensual per “intensificar” la coordinació dels dos cossos policials. Sàmper va voler conèixer la situació de les policies locals i va aprofitar per destacar “la rellevància” de la seva tasca, especialment en els darrers mesos, per la “protecció de la ciutadania i la prevenció dels contagis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona