Política

Vergés veu “difícil” posar fi al tancament de la restauració: “Estem en la línia de no aixecar restriccions”

La consellera de Salut diu que l’estat d’alarma ha de tenir control parlamentari

La consellera de Salut, Alba Vergés, veu “difícil” poder aixecar el tancament de la restauració a finals de setmana. “Estem en la línia de no aixecar restriccions”, ha afirmat en declaracions a la SER, al temps que ha insistit que la situació portarà “a prendre més mesures aquesta setmana”.

En ser preguntada sobre quines, ha afirmat que es treballen “moltes” i que “res està descartat”. En ser preguntada per un confinament total de 15 dies, ha assegurat que l’escenari seria “diferent al març”, ha insistit en la voluntat de no tancar les escoles i ha assegurat que el més efectiu és sempre el màxim però ha instat a “veure com equilibrar això amb la societat”.

Aquest divendres finalitzen els 15 dies inicials establerts per al tancament de bars, restaurants i altres activitats econòmiques. La consellera ha assegurat que s’ha de saber “llegir el moment” i ha alerta que intentar anar ràpid “pot fer allargar l’agonia”.

Ha afirmat que això no vol dir que en “una dues o tres setmanes” les coses no pugin canviar i es pugui “relaxar” alguna mesura.

Vergés ha explicat que s’estan treballant “moltes mesures” però no ha volgut concretar quines fins que aquestes no estiguin ben treballades.

En ser preguntada pel confinament de cap de setmana, ha afirmat que “res està descartat” però ha indicat que cal veure quines mesures poden ajudar més “i si és el moment idoni”. “Per no posar més frustració prefereixo no especular”, ha manifestat.

En una línia similar s’ha expressat en relació a la possibilitat de decretar un confinament total durant 15 dies. La consellera ha valorat que caldrà prendre les “mesures pertinents” per evitar la saturació dels sistema sanitari.

Sí ha dit que el confinament perimetral, tot i no descartar-se, no és una de les prioritats en quant a aplicar amb urgència. Vergés ha descartat que de la reunió de Govern d’aquest dimarts surtin noves mesures.

D’altra banda, ha afirmat que és “imprescindible” que hi hagi un control parlamentari sobre l’estat d’alarma. Ha reconegut que la situació no se solucionarà en 15 dies però ha apuntat que “això no vol dir que hi hagi estat d’alarma de sis mesos sense passar pels controls parlamentaris”.

Vergés ha reclamat també “totes les eines” perquè les mesures que prengui el Govern no es vegin entorpides jurídicament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona