Política

Junqueras no confia en un indult abans de Nadal: “No poden suportar que estiguem en llibertat”

El president d’ERC defensa el diàleg tot i que admet que les detencions d’independentistes “no ajuden”

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha descartat que pugui passar Nadal a casa gràcies a un indult del govern espanyol. “No poden suportar que estiguem en llibertat”, ha lamentat el republicà en una entrevista a RAC1.

I és que Junqueras creu que es farà “tot el que es pugui i més” per “impedir” la seva llibertat i “seguir intimidant i detenint”. I ha recordat com se’ls va suspendre el tercer grau “apropiant-se de decisions que no corresponien”.

D’altra banda, ha manifestat que l’indult tampoc és el que volen els presos, ja que la seva llibertat hauria de passar, considera, per l’amnistia.

No obstant, ha insistit en la seva defensa al diàleg tot i que les detencions d’independentistes “no ajuden”.

Junqueras ha argumentat així que van voler “tallar tan de pressa com van poder” el permís perquè sabien que si estava al carrer, podia trucar i parlar amb qui volgués. Tot i aquesta actitud, el dirigent d’ERC ha dit que “això forma part del camí cap a la llibertat”.

El president d’ERC ha criticat que l’operació Volhov no afavoreix el diàleg amb l’Estat, com ha dit que tampoc ajuda “detencions d’altres moments o posar a la presó gent innocent”.

Amb tot, ha assegurat que la seva responsabilitat és “no renunciar mai a parlar amb tothom i dialogar amb tothom”, que és també el que avala la comunitat internacional, ha recordat.

“És qui patim la repressió més injusta, diem que s’ha de parlar amb tothom”, s’ha reafirmat Junqueras, que ha assenyalat “la paradoxa” que significa que els que “apliquen la repressió són els que diuen que no s’ha de parlar amb ningú”.

Junqueras també ha assegurat que és “irrellevant” si membres del govern espanyol parlen amb ell o no. Segons el republicà, el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, no ha tingut cap contacte amb ell i el vicepresident Pablo Iglesias només l’ha visitat un cop.

De totes maneres, ha reiterat que l’important és que dialoguin “amb la societat catalana” per mitjà del Govern, el Parlament, els ajuntaments, sindicats o altres agrupacions.

“Absolutament ridícul” imaginar que Rússia volia enviar 10.000 soldats

El president d’ERC, Oriol Junqueras, veu “absolutament ridícul” imaginar que Rússia hauria enviat a Catalunya 10.000 soldats per defensat la declaració unilateral d’independència el 2017, com creu el jutge del cas ‘Volhov’.

En una entrevista a RAC1, Junqueras diu que “no té cap sentit” i que “si algú, en algun moment, ha cregut en aquest tipus de qüestions, demostra que és d’una ingenuïtat infinita”.

Sobre el paper de Víctor Terradellas, el dirigent republicà ha recordat que “no formava part de Govern” i ha afirmat que si “va cometre l’extrema ingenuïtat” de creure en una intervenció russa, això “demostra la seva incapacitació per dedicar-se en l’àmbit del servei públic i la política”.

El president d’ERC també ha indicat que dubta que ell hagi arribat a parlar “gairebé mai a la vida” amb Terradellas, exdirigent de CDC que “no formava part de cap àmbit de decisió” on hi era Junqueras quan ocupava la vicepresidència del Govern.

“Dins del seu partit, JxCat o Convergència o el que sigui, que tingui el paper que li vulguin donar, però on àmbits on jo hi era, no hi va ser mai”, ha reblat.

Junqueras ha argumentat que és ridícul imaginar que Rússia volia enviar soldats “a envair un estat membre de l’OTAN, que l’OTAN no hi digui res i que el govern espanyol no citi a consultes ni a l’ambaixador rus, ni retiri l’ambaixador espanyol a Moscou”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona