Política

ERC acusa la Guàrdia Civil de “fer política”

Anuncia querelles per l’operació Volhov i reclama explicacions al govern espanyol

ERC interposarà “totes les querelles i accions legals que siguin possibles”, tant en l’àmbit estatal com a les instàncies internacionals, davant “falses operacions” policials i judicials com l’anomenada Volhov, que la setmana passada va comportar escorcolls i la detenció d’una vintena d’independentistes que volen “tacar” amb delictes de corrupció, blanqueig i malversació. “Estem estudiant com ho farem, però no ens quedarem aguantant, passarem a l’atac i prendrem la iniciativa”, va avançar ahir la secretària general adjunta, Marta Vilalta. Els republicans es mostren indignats amb “la nova invenció de la Guàrdia Civil avalada per la justícia”, de la qual acusen directament el tinent coronel Daniel Baena, conegut com a Tácito pel seu perfil antiindependentista a les xarxes socials. “Tot el que porta el seu segell és pura invenció, és la Guàrdia Civil intentant fer política, influir i interferir, amb la impunitat i empara de l’Estat”, va denunciar la portaveu, que exigeix al govern espanyol que doni explicacions sobre la nova “operació d’Estat” i la guerra bruta de les seves clavegueres, que aclareixi si n’estava al cas i si l’avala i que assumeixi responsabilitats. De fet, ja va advertir que la nova ràtzia repressiva “no ajuda gens” a crear un clima favorable als acords, i va exigir a l’executiu que “si no en són còmplices, surtin a denunciar-ho”.

ERC aclareix que si es demostra “alguna cosa bruta” en el cas serà la primera a denunciar-ho, però ara mateix no dona cap credibilitat a “res” del que apareix a les interlocutòries judicials, que segons Vilalta només pretenen “desacreditar i dividir” l’independentisme. “Enregistrar adversaris polítics i filtrar continguts que no tenen res a veure, trets de context, és espionatge polític”, va subratllar, alhora que destacava que “l’estat policial està nerviós” i vol desestabilitzar i torpedinar vies com la del diàleg. ERC advoca per “tancar files” i assolir un pacte “entre demòcrates, independentistes i sobiranistes”, per no fer el joc a la persecució “sucant-hi pa”, i cercar una estratègia antirepressiva conjunta

JxCat exigeix la compareixença de Marlaska

La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, també va exigir ahir explicacions per l’operació Volkhov al president espanyol Pedro Sánchez, així com per la filtració de converses entre dirigents independentistes, i va avançar que avui registraran al Congrés una petició de compareixença urgent del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. Artadi posa en dubte el modus operandi de la Guàrdia Civil, que veu “desacreditat” amb la sentència absolutòria a la direcció dels Mossos d’Esquadra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA