Política

ERC nega cap “influència” de Vendrell a Salut

La senadora Cortès insta Marlaska a fer fora Baena i el ministre es desmarca del PP

El líder d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, va negar ahir les acusacions del cas Volhov, que volen esquitxar-los amb suposades corrupteles de l’exconseller i empresari Xavier Vendrell. “Tot el que s’ha dit o insinuat fins avui és fals: no hi ha cap nou concert a Educació, cap concurs de Salut va ser revocat, no hi ha hagut cap canvi o regularització urbanística a Cabrera ni hi ha cap relació contractual entre els investigats i Treball i Afers Socials vinculada amb la pandèmia”, va enumerar. “Poden continuar amb un degoteig de muntatges i de gravacions il·legals, que les desmuntarem una per una”, va desafiar. Tot i el seu dinar amb la consellera de Salut, Alba Vergés, Sabrià va negar “cap relació” de Vendrell amb el departament, ni cap “influència” sobre el concurs a què aspirava una unió d’empreses en què participava. “Quan es produeix la trobada el concurs està tombat i no hi ha cap opció de res”, va concloure.

Entretant, amb el Congrés tancat al control del govern aquesta setmana, ahir el Senat va esdevenir l’únic teatre de la fiscalització i al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, li va arribar per boca de la senadora d’ERC Mirella Cortès el clam de protesta per l’operació Volhov, amb la qual la Guàrdia Civil abona una conspiració independentista amb l’ajut de Rússia i alhora homenatja la División Azul amb el nom triat. Cortès va dir a Marlaska que ja n’hi ha prou de repressió i que destitueixi el tinent coronel Daniel Baena, i el ministre li va respondre que no els confongui amb el PP: “Des de juny del 2018 no confongui un govern amb un altre govern, nosaltres ens creiem l’estat de dret i la separació de poders.”

Cortès no oblida que Baena juga a ser Tácito i va dir a Marlaska que “o s’enfronta a les clavegueres o tàcitament les legitima”. El ministre va reivindicar l’espanyola com “una de les vint democràcies plenes”, tot citant l’aval de HRW i Amnistia, i va dir que des de la separació de poders “és difícil fer una valoració” de l’acció feta pel jutjat número 1 de Barcelona. “Ha dit ‘la seva Guàrdia Civil’. No. Ni meva ni de ningú. És la nostra Guàrdia Civil”, hi va afegir.

Alay denuncia la confiscació dels mòbils

L’historiador Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de l’expresident Puigdemont, va denunciar ahir la “confiscació injustificada” dels seus telèfons mòbils per part de la Guàrdia Civil i emprendrà accions legals contra “tan evident extralimitació”. En un comunicat, Gonzalo Boye, advocat d’Alay, expressa la seva “sorpresa” per la confiscació dels mòbils després de la seva detenció la setmana passada en el marc d’una operació contra l’independentisme català, perquè està sent investigant per uns fets que “ja estan documentats”. Sosté que Alay ha estat imputat per una factura de 4.250 euros que va cobrar l’octubre de 2017 pels seus “serveis professionals” en el fòrum Crans Montana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona