Política

JxCat rebutja l’esmena d’ERC a la ‘Llei Celaá’ perquè considera que “no protegeix” la immersió lingüística

Sergi Miquel defensa l’esmena del seu grup que planteja suprimir tot el punt sobre llengües vehiculars

El diputat de JxCat al Congrés Sergi Miquel ha rebutjat l’esmena d’ERC a la llei educativa impulsada per la ministra d’Educació, Isabel Celaá, perquè considera que “no protegeix” la immersió lingüística. Els republicans han pactat amb el govern espanyol eliminar de la ‘Llei Celaá’ que el castellà sigui llengua vehicular a Catalunya però JxCat lamenta que “no és el blindatge” adequat. En roda de premsa aquest dimecres a la cambra baixa, Miquel ha defensat l’esmena de JxCat que planteja suprimir tot el punt sobre llengües vehiculars, és a dir, el primer apartat de la disposició addicional 38 de la nova norma, que substituirà la ‘Llei Wert’.

Segons JxCat, l’esmena d’ERC deixa la porta oberta a què el Ministeri d’Educació dicti a través d’un decret un percentatge de classes que cal fer en castellà a les escoles catalanes. El projecte de llei diu que “les administracions educatives garantiran el dret dels alumnes a rebre ensenyaments en castellà”.

Això “fa de tot menys blindar el sistema d’immersió lingüística”, ha dit Miquel, que advoca per suprimir tot aquest apartat que, al final, menciona que el castellà i la resta de llengües cooficials seran vehiculars, extrem que ERC proposa eliminar.

Miquel ha insistit que l’esmena d’ERC “no impedeix que el ministre de torn pugui via reial decret establir un percentatge de llengua castellana en matèries que no siguin les de llengua” la qual cosa seria “un èxit del PSOE” i “perillós” per a la defensa de la immersió.

Segons el diputat, no es pot entendre que la referència a les administracions educatives de la llei exclou el Ministeri d’Educació i, per això, ha remarcat que JxCat mantindrà viva la seva pròpia esmena per eliminar del tot l’apartat en qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia