Política

Tremosa assegura que les autoritats sanitàries veuen amb “recel qualsevol intent de reobertura”

El conseller afirma que intentarà “aixecar el peu de les mesures que limiten la capacitat de treballar amb normalitat”

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que les autoritats sanitàries veuen amb “recel qualsevol intent de reobertura”. “Com sabeu, l’autoritat competent en matèria de salut pública és la consellera de Salut, que va marcant unes restriccions que afecten el vostre sector de ple”, ha manifestat en la sessió inaugural de la XVIII Jornada Retail Comertia.

“Ja veieu quins debats hem tingut al Govern”, ha reconegut. Davant aquesta situació, ha assegurat que intentarà “anar aixecant el peu d’aquestes mesures que limiten la capacitat de treballar amb normalitat”, sempre que la situació epidemiològica ho permeti. Així mateix, ha animat els comerciants a “resistir” i els ha agraït la feina.

Aquestes declaracions s’han produït un dia després que els membres d’ERC del Govern que participen en la reunió del comitè executiu de crisi per la covid-19 abandonessin la sessió exigint que s’aturessin les filtracions del pla de desescalada i demanant un “pacte de lleialtat”.

Al migdia, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, es van reunir per reconduir la crisi desencadenada entre els socis de l’executiu.

Aquest dijous, el conseller d’Empresa i Coneixement ha assegurat que la pandèmia ha provocat una situació “dramàtica” i ha suposat un “estrès brutal” per al sistema econòmic i sanitari.

Tremosa ha reconegut que la situació és “molt difícil”, amb una caiguda pràcticament del 15% del PIB, un “desastre comparable a un conflicte bèl·lic”.

Així mateix, ha defensat el paper del turisme com a “tractor” de l’economia i ha assegurat que la crisi del coronavirus no ha provocat una destrucció de la renda, com en altres recessions, sinó un creixement de les taxes d’estalvi fins a nivells “rècord”.

“Hi ha una retenció del consum de molta gent que, en vista de la situació d’incertesa de la pandèmia, està ajornant les decisions de consum”, ha manifestat.

A Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona preveu que la taxa d’estalvi de les llars passi d’un 7,5% a un 17,5% de la renda familiar bruta disponible aquest any. El conseller vaticina que, un cop desaparegui la incertesa derivada de la pandèmia, aquests diners estalviats es dirigeixin al consum d’una manera “molt més intensa”.

Per reduir la incertesa, Tremosa ha destacat la importància de la vacuna, així com els tests d’antígens, que han de permetre de manera “fàcil, ràpida i barata” detectar les persones asimptomàtiques que encomanen el virus.

“Intenteu resistir uns mesos”, ha demanat el conseller als comerciants. Tremosa ha reconegut que és “molt difícil”, però s’ha mostrat esperançat en l’arribada d’aquests tests, que permetran reduir les taxes de contagi, “desestressar” el sistema sanitari i “normalitzar” molts àmbits d’activitat.

Comertia reclama l’obertura de la restauració fins a les 22h

Comertia ha assegurat que les mesures proposades pel Govern per reobrir les botigues i la restauració són “insuficients”.

El president de l’entitat, David Sánchez, ha reclamat la reobertura de la restauració fins a les deu de la nit. “Si no poden treballar els dos serveis, estan condemnats”, ha manifestat a la sessió inaugural de la XVIII Jornada Retail Comertia.

Així mateix, ha demanat obrir les botigues dels centres comercials amb un aforament del 30%. “No poden esperar fins a finals de desembre, ja que en aquest període es concentra un percentatge molt elevat de vendes de tot l’any”, ha recordat.

També ha volgut alertar que el comerç electrònic “amenaça” les botigues i ha reclamat a les administracions “regular-ne millor” la fiscalitat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona