Política

La restauració podrà obrir dilluns fins a les 21.30 hores sense límit d’aforament a terrasses

Els gimnasos podran reobrir al 30% i es preveu el tancament perimetral durant dos mesos

El govern avança que el toc de queda es manté fins al quart tram

La restauració podrà finalment obrir fins a les 21.30 hores i sense límit d’aforament a les terrasses a partir de dilluns, quan comença la primera etapa del pla de desescalada. A l’interior es marca un límit del 30%.

A més, en aquesta primera de quatre fases, cinemes, teatres, auditoris i sales de concert obriran al 50%, amb un aforament màxim de 500 persones.

També es produirà la reobertura de les instal·lacions esportives a l’aire lliure, amb la meitat de l’aforament, però també a l’interior, amb un límit del 30%.

El confinament municipal de cap de setmana passarà a ser comarcal en la segona fase. El confinament perimetral i el toc de queda es mantenen en les quatre fases, tot i que es poden produir canvis en funció de l’evolució.

Si més no , així ho han detallat el vicepresident en funcions Pere Aragonès i la portaveu del Govern, Meritxell Budó, que han insistit que “ni podem ni volem córrer”.

Així doncs, el primer tram començarà el 23 de novembre, i preveu l’obertura de terrasses de bars i restaurants amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals i una limitació de 4 persones per taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

En els interiors dels locals podran obrir amb aquestes mateixes condicions, però amb la limitació d’aforament del 30%. Pel que fa a l’horari d’obertura, s’amplia de les 6 del matí a les 21.30 hores.

Respecte a les universitats i escoles continuaran vigents les mesures que hi ha establertes ara de presencialitat a infantil, primària i ESO; i a batxillerat i universitats amb docència teoria virtual.

I pel que fa a les extraescolars, continuen obertes activitats extraescolars i esportives organitzades pels centres educatius amb els grups estables de les activitats lectives.

Budó ha detallat que en aquest primer tram s’hi afegeixen també les activitats esportives no competitives a l’aire lliure i espai tancat organitzades pels mateixos centres escolars.

Els ensenyaments de règim especial no reglat: formació pràctica presencial fins a un màxim de 6 alumnes. I tota la resta d’activitats extraescolars, també amb un màxim de 6 alumnes.

En el cas de les activitats culturals podran obrir cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb un 50% de l’aforament i sempre amb un màxim de 500 persones. Continuen oberts museus, biblioteques i sales d’explosions però passa el límit d’aforament del 30% al 50%.

Equipaments esportius

S’obren també les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50% i control d’accés; i les instal·lacions en espais tancats amb un aforament màxim del 30% amb cita prèvia i sense vestidors, excepte piscines, pavellons, gimnasos.

Els actes religiosos i cerimònies civils es podran celebrar amb un 30% d’aforament. I, en aquest tram, l’activitat social privada com trobades d’amics i reunions es mantindrà en un màxim de 6 persones. Es manté també el confinament municipal de cap de setmana i el perimetral de Catalunya, així com el confinament nocturn, de 22h a 6 del matí.

Segon tram

Un cop passats els primers 15 dies, i si les dades epidemiològiques ho permeten, s’entrarà en el segon tram on es preveu la reobertura centres comercials amb un 30% d’aforament, i ampliar l’aforament dels comerços del 30% al 50%.

A més, s’aixecaran les mesures de confinament municipal que en principi passaran a ser comarcals.

El comerç i la restauració podran obrir els interiors dels establiments amb el 50% d’aforament. I les activitats en cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir amb un 70% d’aforament.

Tercer tram

El tercer tram s’iniciaria el 21 de desembre i en aquesta fase, les activitats socials es podran realitzar amb un màxim de 10 persones, el que correspon a dues bombolles de convivència habitual.

I pel que fa a la mobilitat, no hi haurà restriccions d’entrada i sortida ni restriccions de mobilitat de cap de setmana. El que sí que es mantindrà és el confinament nocturn de 22 hores a 6 del matí.

En l’àmbit esportiu, l’aforament a l’aire lliure passarà al 70% i als interiors al 50%. I el 50% d’aforament per actes religiosos i cerimònies civils.

Quart tram

En el quart tram, previsiblement a partir del 4 de gener, les novetats s’introdueixen en l’àmbit educatiu que recupera progressivament la presencialitat a Batxillerat i extraescolars, i es recuperaran les competicions esportives.

El confinament nocturn es manté en el quart tram. “És una mesura que ens ha permès realment controlar l’expansió de la pandèmia. No estem en una desescalada. Estem en fase de control de la segona onada. No viurem un Nadal normal”, ha argumentat Budó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona