Política

Cs manté la seva disposició a negociar els pressupostos malgrat el suport anunciat d’ERC, PNB i Bildu

Edmundo Bal assegura que tractaran de “desbaratar aquests acords amb ERC i Bildu”

El portaveu taronja destaca que les línies vermelles del seu partit per negociar han superat la fase dels vetos i es mantenen “vives” com a esmenes

El portaveu de Ciutadans (Cs) al Congrés dels Diputats, Edmundo Bal, ha assegurat en una roda de premsa aquesta tarda que la seva formació manté la disposició a negociar els pressupostos generals de l’Estat per al 2021 malgrat el preacord assolit entre ERC i el govern espanyol anunciat pels republicans, el ’sí’ confirmat del PNB i el possible vot a favor que les bases de Bildu decideixen aquest dijous.

Segons Bal, les esmenes de Cs que configuren les principals “línies taronja” del seu partit han superat la fase dels vetos del govern espanyol i, per tant, “segueixen vives” en forma d’esmena. Cs es manté, doncs, en disposició d’acordar els comptes de l’Estat amb Sánchez. “Nosaltres volem negociar fins al final”, ha afirmat.

De fet, ha afirmat que ERC “no té un acord signat amb el govern” agafant-se al fet que el portaveu dels republicans, Gabriel Rufian, ha anunciat un “preacord”, tot i que el portaveu d’ERC ha precisat que això era perquè encara havia de ser ratificat pels òrgans del partit. “Encara no existeix aquest acord”, ha dit.

El diputat taronja ha avisat Sánchez que “s’haurà de decidir d’una vegada” entre la “moderació” de CS i els acordd amb ERC i Bildu. “Nosaltres provarem de desbaratar aquests acords amb ERC i Bildu, i farem el que calgui perquè aquests pressupostos siguin bons per als espanyols”, ha garantit.

Bal ha destacat que totes les esmenes que Cs posava com a principals línies vermelles per mantenir la negociació amb el govern han superat la fase del veto al govern. És el cas de les ajudes a fons perdut del 75% de la facturació a les Pimes que han vist reduïda la seva activitat a la meitat com a conseqüència del covid o que es consideri baixa laboral amb prestació el fet que els pares es quedin a casa perquè els seus fills han de quedar-se en quarantena.

A més, ha preguntat a ERC si “votarà que sí a uns pressupostos que mantenen la targeta sanitària única”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona