Política

Sánchez celebra els acords amb ERC, Bildu i PNB pel tirar endavant els pressupostos

El president espanyol respon a Ayuso que avançarà cap a l’“harmonització fiscal”

Assegura que és un objectiu que també busquen “presidents autonòmics del PP”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimecres que els acords assolits entre el seu executiu i el PNB, ERC i Bildu per a l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2021 són una “notícia extraordinària” que esvaeix el camí perquè l’Estat “digui adéu al passat i obri les portes al futur”.

En una roda de premsa conjunta amb el primer ministre italià, Giuseppe Conte, amb motiu de la XIX cimera hispano-italiana, Sánchez ha afirmat que els acords assolits són un èxit “molt important” que permetran aprovar uns pressupostos necessaris per “avançar en el full de ruta de transformacions socials, econòmiques i de drets”.

A més, Sánchez ha assegurat que la manca d’harmonització fiscal a l’Estat és un “problema” que també volen resoldre “presidents autonòmics del PP”.

Després de les crítiques de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a l’anunci que un dels punts del pacte d’ERC amb el govern espanyol pel suport als pressupostos passava per acabar amb el dumping (competència deslleial) fiscal madrileny, Sánchez ha afirmat que el seu executiu té la intenció d’avançar cap a una “harmonització fiscal”.

El líder socialista ha defensat que aquest objectiu no respon únicament a una qüestió “merament ideològica” del seu executiu, sinó també a les demandes dels propis presidents autonòmics del PP i dels experts en finançament autonòmic, que han alertat en els últims anys que hi ha problemes en el sistema fiscal que repercuteixen en la cohesió territorial i en la despoblació.

Segons el president espanyol, l’harmonització fiscal que la UE impulsa entre països “també s’ha de produir en determinats impostos al nostre país si volem garantir una cosa en la que pot estar d’acord tothom, fins i tot la senyora Ayuso, i és la la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans visquin on visquin”.

Després que el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, anunciés ahir dimarts que un dels punts de l’acord pressupostari entre el govern espanyol i ERC passa per posar punt i final al dumping fiscal madrileny, la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, va carregar amb contundència contra les intencions de l’executiu espanyol i ERC. Aquest dimecres Ayuso ha advertit que serà “el pitjor malson de qui vulgui tocar la butxaca als madrilenys”.

El president italià, Giuseppe Conte, també ha defensat l’harmonització fiscal però en l’àmbit de la Unió Europea (UE). “Si volem un mercat únic hi ha d’haver igualtat d’oportunitats” i no pressupostos per a la “distorsió competitiva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres