Política

Madrenas i Geis, a les primàries de Junts a Girona

Dijous s’acaba el període de presentació de candidatures per escollir els quatre primers llocs de la llista pel 14-F

També hi aspiren els alcaldes Salvador Coll i Ferran Roquer i el diputat Francesc Ten

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Gemma Geis, han presentat candidatura per a la denominada “segona urna”, la segona volta de les primàries de Junts, per escollir les quatre primeres posicions de la llista de les comarques gironines per les eleccions del 14-F. També s’han inscrit en aquesta “segona urna” l’alcalde de Borrassà, Ferran Roquer; el de Cornellà del Terri, Salvador Coll, i el diputat Francesc Ten.En aquesta segona fase de les primàries hi ha dues modalitats d’inscripció: optar a estar entre els quatre primers llocs o figurar a la resta de la llista. Hi ha una tercera fase que incorporaria perfils independents que no són ni militants ni afiliats. El termini per presentar candidatures s’acaba dijous a les dotze del migdia. El reglament de Junts especifica que cada afiliat podrà votar un màxim de tres candidats en el cas de la vegueria de Girona. Un cop tancades les votacions, els candidats s’ordenaran seguint el criteri de major a menor nombre de vots obtinguts. De totes maneres, l’executiva nacional pot modificar l’ordre per garantir la paritat i, si s’escau, l’ordenació en cremallera.

Geis, que va encapçalar la llista de Junts per Girona en les eleccions del 21-D del 2017, i Madrenas són les més ben situades. Així, l’alcalde de Cornellà, Salvador Coll , quan ha oficialitzat la seva candidatura a través de Twitter ha donat suport explícit a Gemma Geis, alhora que destacava “poder tenir la primera presidenta de la Generalitat de Catalunya amb Laura Borràs”. Altres fonts del partit reconeixien en el cas de la vegueria de Girona: “Tenim dues bones caps de llista.”

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va destacar: “Em presento per donar veu als alcaldes i alcaldesses al Parlament; és imprescindible per aportar-hi la nostra gestió del dia a dia.” Madrenas va reivindicar aquesta expertesa, però també va assenyalar que “ara cal més que mai un compromís amb el país; la independència ha de ser sempre present al Parlament”. En aquest sentit considera que les comarques gironines han de ser “punta de llança en la independència i en el bon govern”. “Tot això em fa pensar que puc ser útil”, va reblar.

Gemma Geis, que es defineix “puigdemontista”, ha fet el pas endavant després d’haver rebut molt suport de gent del territori, alhora que reivindica tota la feina feta aquests tres anys al Parlament. Geis, que s’havia plantejat tornar a la universitat, també va explicar que no veu aquestes primàries com una “competència amb ningú”, i va recordar que l’equip de diputats gironins de Junts han treballat plegats. Madrenas va ser la número 3 a la llista del 2017, darrere de Geis i de l’exconseller de Cultura Lluís Puig. Per la seva banda, el diputat Francesc Ten, que anava de número set fa tres anys, presenta candidatura per “treballar per les comarques gironines i avançar en la independència”. Va recordar també la feina feta aquesta legislatura i considera que venen quatre anys molt importants.

Diumenge, dia 6, hi haurà la validació i proclamació de candidaturesi el període de campanya electoral comença del dilluns 7 fins diumenge 13 de desembre. Les votacions es faran de l’11 fins al diumenge 13 a les vuit del vespre.

LA DATA

3.12.2020
dijous
s’acaba el període de presentació i validació de candidatures.

L’alcaldessa d’Ordis, a la llista d’ERC

L’alcaldessa d’Ordis, Anna Torrentà Costa, serà la candidata de l’Alt Empordà de la llista d’ERC al Parlament que encapçalarà Teresa Jordà. El congrés comarcal de l’Alt Empordà va aprovar que Torrentà sigui la candidata de la comarcal conjuntament amb l’alcalde de Palau de Santa Eulàlia, Xavier Camps i Comas; la regidora de Castelló d’Empúries Esther Pirís i Casas i el portaveu d’ERC de Llançà, Guillem Cusí i Batlle. “Treballaré per donar veu als micropobles”, va destacar Anna Torrentà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona