Política

Aragonès reclama a Sànchez que decreti el teletreball obligatori i prorrogui els ERTO fins al 30 de juny

El vicepresident del govern envia una carta a la Moncloa on també exigeix a l’Estat que activi ajudes directes als sectors afectats per la crisi sanitària

El conseller d’Economia acusa l’executiu espanyol de “deixadesa de funcions”

El vicepresident del govern de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ha instat el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, a decretar l’obligatorietat del teletreball, prorrogar els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) fins al 30 de juny i a posar en marxa “ajudes directes pels sectors afectats per les restriccions”.

En una carta enviada aquest dimecres al president de l’executiu espanyol, el també conseller d’Economia i Hisenda considera que “més enllà de les mesures tributàries, relatives a la seguretat social o avals aprovats fins al moment, i que són clarament insuficients, és urgent que el govern espanyol estableixi ajudes directes als sectors de la restauració, hostaleria i comerç”.

El màxim càrrec a l’executiu català recorda que la Generalitat “en els últims mesos ha establert ja ajudes directes per valor de 867 milions d’euros” i insta l’Estat a aprofitar la seva “major capacitat econòmica” per “posar ja en marxa un pla d’ajudes directes com han fet les administracions dels països europeus”.

El republicà insisteix en la importància de l’obligatorietat del teletreball, ja que actualment aquesta modalitat és de caràcter voluntari perquè la Generalitat no té competències per imposar-lo. “És imprescindible que el govern espanyol faci ús de les competències en matèria de legislació laboral per a l’establiment d’aquesta mesura, o en cas contrari es faculti immediatament a la Generalitat de Catalunya a fer-ho”, reclama.

Pel que fa a la pròrroga dels ERTO, la negociació de la qual s’ha reprès aquest mateix divendres, el vicepresident aposta per allargar-los fins al 30 de juny, 30 dies més tard del primer consens que s’ha assolit entre govern espanyol, sindicats i patronal.

El titular d’Economia recorda al president espanyol que “és absolutament imprescindible el pagament immediat de totes les prestacions per desocupació i suspensió temporal d’ocupació pendents, que acumulen mesos de retard i estan provocant una situació de desprotecció a centenars de milers de famílies”.

“La situació és crítica. Des del govern de Catalunya no desistirem a exigir millores per a la nostra ciutadania. Estem prenent mesures difícils però necessàries, i sempre acompanyades de compensacions econòmiques malgrat totes les limitacions que ens imposa el marc legislatiu estatal”, insisteix.

El vicepresident català recorda a Sánchez que, “com sap, l’objectiu del nostre govern és superar aquestes limitacions i tenir totes les eines d’un estat independent”. “Mentrestant, el govern espanyol no pot continuar fent deixadesa de les seves funcions i per aquest motiu urgim que es prenguin mesures pensant en els ciutadans de Catalunya”, assenyala.

“La responsabilitat de totes les administracions ha de permetre superar aquesta crisi sanitària garantint la major justícia social i prosperitat”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona