Política

Twitter tanca definitivament el compte de Donald Trump

La xarxa social justifica la decisió pel “risc” d’una “major incitació a la violència”

Trump acusa el mitjà de “silenciar-lo” i estudia criar la seva pròpia plataforma

El president sortint dels Estats Units d’Amèrica, Donald Trump, ha estat expulsat definitivament de Twitter, el seu principal canal de comunicació abans i durant el seu mandat.

Dos dies després de suspendre-li el perfil temporalment, la xarxa social l’ha deixat permanentment sense el seu principal megàfon abans i després del mandat presidencial. I és que en els onze anys de presència al mitjà, Trump ha publicat més de més 55.000 missatges i tenia 89 milions de seguidors al seu compte personal.

“Després d’una revisió minuciosa dels missatges recents del compte @realDonaldTrump i el context que els envolta, hem suspès permanentment el compte pel risc d’una major incitació a la violència”, ha justificat Twitter en un comunicat al seu blog oficial.

Els dos darrers missatges que Trump va emetre després de recuperar el control del seu compte els que han motivat la seva suspensió permanent, en concloure Twitter que violaven la seva política contra la glorificació de la violència. En el penúltim Trump garantia als “75.000.000 grans patriotes americans que van votar per mi, per Amèrica primer i per tornar a fer dels EUA un gran país” que trobarien en ell  “una veu gegant en el futur”. Poc després, el president sortint va confirmar en un altre missatge que no pensava assistir a la presa de possessió del seu successor, el demòcrata Joe Biden.

La reacció de Trump ha arribat inicialment a través del compte oficial de la presidència nord-americana, @POTUS, on té 34,4 milions de seguidors. No obstant, aquests missatges han estat esborrats ràpidament i la Casa Blanca ha distribuït un comunicat on Trump acusa la xarxa social de “silenciar-lo” a ell i als seus votants. “M’han silenciat a mi i a vostès, als 75 milions de grans patriotes que em van votar”, ha dit.

Segons ell, Twitter “ha anat més i més lluny a l’hora de prohibir la llibertat d’expressió” i ha acusat la xarxa social de “coordinar-se amb els demòcrates i l’esquerra radical” per eliminar el seu compte.

“Ja vaig predir que això passaria. Hem estat negociant amb diversos llocs més, i tindrem un gran anunci aviat, mentre estudiem les possibilitats de construir la nostra pròpia plataforma en un futur proper”, ha apuntat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA