Política

Torra presenta recurs contra el segon judici per desobediència

La defensa del president denuncia imparcialitat en la instrucció i que s’ha vulnerat la presumpció d’innocència

Els advocats veuen “una mostra de la voluntat de persecució política” en el fet que se’l vulgui tornar a inhabilitar per no despenjar una pancarta

La defensa de l’expresident de la Generalitat Quim Torra ha recorregut el segon procés contra ell per desobediència en relació amb la pancarta a favor de l’alliberament dels presos polítics catalans a façana de la Generalitat. Aquesta és el segon judici contra ell per aquests fets, que en el primer ja li van costar la inhabilitació com a president.

Els advocats de Torra han presentat aquest dilluns un recurs de reforma contra la interlocutòria del Jutjat d’Instrucció 24 de Barcelona en el nou procediment judicial, impulsat per l’entitat Impulso Ciudadano.

L’equip de defensa del president considera que la instrucció no ha estat imparcial i assenyala “errors importants” en els fet que exposats a la seva interlocutòria.

Segons els advocats de Torra, la jutgessa “omet elements decisius del relat dels fets”, com ara que els testimonis citats a declarar van exposar que hi havia recursos interposats contra l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de retirar la pancarta del Palau.

L’escrit recorda “l’obligació de respectar la presumpció d’innocència” i critiquen que la instructora treu conclusions sobre els fets en un moment processal que no pertoca fer valoracions sobre els mateixos. Per exemple, quan afirma que “la conducta de l’investigat demostra indiciàriament una rebel·lia contumaç davant del fet ordenat”. “És així com es desequilibra la investigació i es perd la imparcialitat presumible al tribunal prèvia del procés de judici oral”, denuncien.

A més, adverteixen que en el relat s’obvia que es podria haver denunciat uns fets “abans, fins i tot, de la seva possible comissió”. La defensa es refereix així a què el tribunal va ordenar la retirada de la pancarta abans de resoldre els recursos pendents de resoldre i “és a partir d’aquest fet que es va establir l’acusació de desobediència”.

La defensa sosté que els fets que s’imputen a Torra “estan emparats pel dret a la llibertat d’expressió, el dret de participació política, així com a l’exercici de càrrec representatiu”. També apel·la al dret de tutela judicial efectiva, que permet la interposició de recurs de reposició contra la interlocutòria.

A més, el recurs assenyala que pretendre sotmetre a un procés penal a un càrrec públic per tal d’inhabilitar-lo de nou per no despenjar una pancarta és “inaudit” i “una mostra de la voluntat de persecució política”.

Per tot plegat, demana el sobreseïment de la causa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona