Política

El Govern aprova ajudes per a les empreses obligades a tancar del 7 al 17 de gener i per a les entitats d’activitats extraescolars

Fins avui, el Govern ha destinat 848 milions d’euros per ajudar els sectors afectats per la covid-19. Si més no, així ho ha remarcat la portaveu Meritxell Budó després de tornar a insistir en “la deixadesa de funcions” del govern espanyol.

I és que Budó ha comparegut davant els mitjans de comunicació aquest dimarts per informar sobre els acords del consell executiu, que han aprovat noves partides d’ajudes per a empreses i entitats.

Així, ha detallat que el Govern ha aprovat una línia addicional d’ajuts extraordinaris en l’àmbit de l’educació del lleure i les activitats extraescolars per fer front a les conseqüències de la covid.

A més, es transferiran 10 milions d’euros al Fons de Contingència del departament d’Empresa i Coneixement per activar els ajuts directes per als comerços obligats a tancar entre el 7 i el 17 de gener, d’acord amb les noves restriccions aprovades pel Procicat.

Aquest programa de subvencions consisteix en ajuts directes de 2.500 euros per als locals de centres, galeries i recintes comercials, així com establiments amb una superfície de més de 400 metres quadrats, obligats a tancar durant deu dies.

L’objectiu és contribuir a pal·liar els efectes econòmics derivats de les noves mesures. Els pròxims dies es publicaran les bases dels ajuts i pròximament s’obrirà la convocatòria.

El Consell Executiu també ha aprovat aquest dimarts destinar 12.086.678 euros durant el període 2021-2022 per ampliar la contractació del telèfon d’atenció ciutadana 012, davant l’increment de l’activitat a causa de la pandèmia.

Aquest acord també ve motivat, segons ha indicat Budó, per la necessitat d’impulsar la coordinació entre tots els canals de comunicació i la transformació digital de l’atenció ciutadana.

Tot plegat implica un redimensionament de la plataforma i del funcionament del servei. Concretament, el Govern destinarà en aquest servei 4.452.986 euros aquest any i 7.633.691 l’any vinent.

El 012 és un telèfon que ofereix atenció i informació general dels serveis i actuacions de la Generalitat de Catalunya i suport a l’hora de realitzar els tràmits en línia.

D’altra banda, el Govern ha donat llum verda a una contraprestació econòmica de les solucions TIC recurrents que presta el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) per al funcionament diari de la Generalitat i el seu sector públic per un import de 490.842.871 euros.

Segons l’executiu català, aquest serveis inclouen el suport a més de 180.000 llocs de treball, al manteniment i explotació de més de 1.800 aplicacions, i a la connectivitat de més de 7.500 edificis, incloent-hi, a banda de les seus administratives, els centres docents, els sanitaris, les comissaries i els jutjats.

La contraprestació incrementa en un 8,3% la de l’any 2020 a causa, bàsicament, de les necessitats generades per la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona