Política

Berlusconi, ingressat per un control de cor a Mònaco

El magnat havia de declarar ahir en un judici acusat de corrupció en actes judicials

És l’enèsim ajornament que obté per motius de salut “legítims”

L’ex-primer ministre italià Silvio Berlusconi, de 84 anys, està ingressat en un hospital especialitzat del principat de Mònaco per examinar-se d’uns problemes cardíacs arritmiològics. Va ser el seu metge personal i amic fidel, Alberto Zangrillo, qui va decidir que calia un ingrés d’urgència, tot i que assegura que els problemes de cor que té no son alarmants i que podrà tornar a casa d’aquí a pocs dies. “Estic bé, són controls rutinaris. No em preocupo per mi sinó per tanta gent que pateix la crisi de la Covid”, va dir Berlusconi.

El magnat ha passat bona part del confinament en una localitat a prop de Niça, en una finca propietat de la seva filla gran, Marina, presidenta de Fininvest, el grup empresarial de la família Berlusconi. Dilluns passat, Zangrillo va anar a visitar-lo i va decidir l’ingrés per ahir que, justament, Berlusconi hauria d’haver estat a Siena, a Itàlia, per declarar en un judici en què se li imputa corrupció en actes judicials, l’anomenat Ruby Ter. L’audiència ha quedat posposada al 8 d’abril.

Fa temps que Berlusconi aconsegueix posposar audiències. La majoria dels cops, com ara, al·legant un “legítim impediment per motius de salut”. El setembre i l’octubre passats, per exemple, es va ajornar perquè el magnat encara no se sentia recuperat de la Covid-19. El fiscal del cas va dir aleshores que estava fart de l’enèsim ajornament i que si Berlusconi era un “ancià amb els problemes típics de l’edat” podia fer-se representar pel seu advocat, com ha fet la majoria de vegades que ha estat processat.

Ell, és clar, no té cap pressa a assistir al judici. Està imputat amb l’acusació d’haver corromput Danilo Mariani, el pianista que tocava a les festes amb joves prostitutes a la seva mansió d’Arcore. Li hauria ingressat diners perquè testimoniés en fals.

Tot i que fa mesos que diu que els problemes de salut li impedeixen anar a les audiències, Berlusconi continua liderant Força Itàlia amb mà de ferro, totes les decisions del partit passen per ell i no ha deixat de ser un actor de pes en la política italiana.

Conte busca nous suports parlamentaris

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, va trobar-se ahir amb el president de la República, Sergio Mattarella. No ho va fer per presentar la seva dimissió, com alguns, com ara Matteo Renzi i Matteo Salvini, volien i esperaven. Ho va fer per comunicar oficialment al cap d’estat de les dimissions de les dues ministres renzianes, i Mattarella li ha concedit una pròrroga per si pot salvar el govern in extremis. Molt molest amb Renzi per haver provocat la crisi de govern i haver-lo deixat a la corda fluixa, Conte intentarà trobar una solució per continuar al govern que no impliqui dependre d’Itàlia Viva, el partit de l’ex-primer ministre. Per a això necessitaria trobar senadors que substitueixin els d’Itàlia Viva, que en té 18, disposats a canviar de bàndol i a donar-li suport. No serà fàcil. Al Senat és on el govern té una majoria més minsa i on, per tant, s’hi juga la partida decisiva. Venen dies incerts de negociacions intenses que, naturalment, es duran en secret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA