Política

Puigdemont acusa González Pons de trencar la confidencialitat de la comissió del suplicatori

Demana explicacions al president del Comitè d’Assumptes Jurídics del Parlament Europeu, l’eurodiputat de Cs Adrián Vázquez Lázara

Vázquez nega haver trencat la confidencialitat de la sessió perquè ha fet les declaracions abans

L’expresident de la Generalitat i eurodiputat Carles Puigdemont ha acusat l’europarlamentari del PP Estéban González Pons de trencar la confidencialitat de la comissió del suplicatori on es debat si es manté o s’anul·la la immunitat parlamentària del mateix Puigdemont, de Clara Ponsatí i de Toni Comín a petició del jutge Pablo Llarena.

A la sortida de la reunió el popular ha atès els mitjans i ha assegurat que hi ha una “clara majoria” a favor del suplicatori del magistrat.

Puigdemont s’ha adreçat a través de les xarxes socials al president del Comitè d’Assumptes Jurídics del Parlament Europeu, l’eurodiputat de Cs Adrián Vázquez Lázara, per demanar-li explicacions.

“Algun comentari sobre aquest trencament de les normes de confidencialitat? És una broma?”, ha preguntat Puigdemont a Vázquez Lázara.

González Pons també ha revelat que els membres del comitè han discutit sobre el rebuig de Bèlgica a l’extradició de l’exconseller Lluís Puig.

“No entraré en aquest debat que s’ha produït a dins la sala”, ha dit González Pons preguntat pel debat sobre la competència del Suprem i la sentència belga.

Vázquez defensa que el que ha dit “no és informació confidencial”

Redacció

El president del Comitè d’Afers Jurídics del Parlament Europeu, l’eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez, ha negat haver trencat aquest dijous la confidencialitat de la vista pel suplicatori contra els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

Vázquez s’ha defensat aquest vespre de les crítiques de Puigdemont, que li ha retret  haver fet una roda de premsa aquest matí, abans de la vista, en la que ha assegurat que el rebuig de Bèlgica a l’extradició de l’exconseller Lluís Puig “no afecta al suplicatori”. “No té res a veure”, ha remarcat.

“Jo sí que respecto la confidencialitat d’un comitè que presideix aquesta persona, que no sé si la respecta exactament igual”, ha qüestionat Puigdemont en declaracions als mitjans abans d’entrar a la vista.

Vázquez, que no ha fet declaracions després de la sessió del comitè, li ha respost a través d’un missatge a les xarxes socials: “És estrany pensar com es pot explicar alguna cosa que encara no ha passat, ja que la seva intervenció en seu parlamentària ha estat hores després”.


“Que jo digui que la sentència d’un tribunal belga no afecta el procés parlamentari dels suplicatoris no és informació confidencial”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona