Política

ERC celebra el consens per ajornar les eleccions i critica el “cinisme” del PSC

Els republicans es mostren convençuts que el govern “fonamentarà bé” la decisió d’endarrerir les eleccions i no temen per una possible impugnació

Sabrià, convençut que el decret del govern estarà ben fonamentat

El president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha aplaudit aquest divendres “el consens” majoritari assolit a la taula de partits per ajornar al 30 de maig les eleccions previstes inicialment per al 14 de febrer.

En una roda de premsa posterior a la reunió, Sabrià i la portaveu del grup republicà, Anna Caula, han coincidit a valorar positivament que l’ajornament hagi estat acceptat “per consens” i que la nova data s’hagi acceptat “per una àmplia majoria”.

En aquest sentit, ha carregat contra el PSC per oposar-se a ajornar les eleccions fins al 30 de maig i ho ha considerat com un “exercici d’electoralisme i gairebé de cinisme”.

Sabrià ha recordat que el candidat socialista, Salvador Illa, que encara és el ministre espanyol de Sanitat, va avalar que les eleccions a Galícia i Euskadi se celebressin més tard “amb una Rt menor que la d’avui a Catalunya”. És per això que li ha retret que ara cregui “que s’han de moure cinc milions de persones per a votar”.

A més, ha lamentat que dijous al matí els ministres socialistes qüestionessin si hi havia base legal per a ajornar els comicis i que a la tarda proposessin una data alternativa, al març.

De fet, el PSC no ha tancat la porta a recórrer el decret que aquest divendres a la tarda signarà el govern. Sabrià, però, ha assegurat que no els fa “patir” possible impugnació de la decisió perquè està convençut que l’ajornament “s’executa amb totes les garanties”. “Tinc la tranquil·litat que el govern fonamentarà bé la decisió”, ha dit.

Pel que fa al contingut dels decrets de suspensió del 14-F i de nova convocatòria del 30 de maig, ha apuntat que el govern contempla la possibilitat que quedin “convalidats” tots els tràmits electorals fets per les candidatures fins ara, però també la d’obrir un nou període hàbil durant el qual es puguin realitzar modificacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona