Política

Luxemburg desestima un altre recurs de Junqueras que buscava la protecció de la seva immunitat

ERC va recórrer al TGUE la decisió de Sassoli de denegar la petició de reconèixer “urgentment” el seu líder com a eurodiputat

El tribunal assenyala que el president del Parlament Europeu “no està obligat” a confirmar la immunitat d’un eurodiputat

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha declarat “inadmissible” el recurs d’Oriol Junqueras contra la negativa del president del Parlament Europeu, David Sassoli, a adoptar mesures urgents per confirmar la seva immunitat com a eurodiputat.

La diputada republicana Diana Riba ho va demanar per carta a Sassoli el 4 de juliol del 2019, quan Junqueras encara era pres preventiu per la investigació del procés sobiranista català. El president del Parlament Europeu va denegar la petició i ho va comunicar a Riba per la mateixa via el 22 d’agost. A principis de novembre, després de la sentència del Suprem que el condemnava a 13 anys de presó per sedició, Junqueras va recórrer la decisió de Sassoli.

El TGUE indica a la sentència que el president del Parlament “no està obligat de cap manera” a confirmar la immunitat d’un diputat europeu, per la qual cosa, la denegació de la petició de Riba “no és un acte impugnable”.

D’altra banda el tribunal assenyala que la sol·licitud de Riba “no podia donar lloc” a què Sassoli adoptés una mesura “generadora d’efectes jurídics obligatoris” davant les autoritats espanyoles. La normativa europea estipula, segons subratlla el TGUE, que el president del Parlament pot adoptar una “iniciativa”, no una “decisió”. Això “posa de manifest” el caràcter “no vinculant” de la iniciativa que eventualment adopti amb caràcter urgent Sassoli “davant les autoritats nacionals destinatàries de la mateixa”.

A més, el tribunal subratlla que “no hi ha cap norma que disposi” que les autoritats nacionals “estiguin obligades” a donar-hi curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona