Política

Els líders europeus feliciten Joe Biden i Kamala Harris

Brussel·les assegura que està preparada per a un “nou començament” després dels quatre anys de Trump a la Casa Blanca

Aragonès afirma que avui és un “dia d’esperança”

Els líders europeus han felicitat als demòcrates Joe Biden i Kamala Harris per assumir, respectivament, la presidència i vicepresidència dels Estats Units d’Amèrica (EUA).

La presidenta de la Comissió Europea (CE), Urusula von der Leyen, ha assegurat que la Unió Europea (UE) està preparada per a “un nou començament” després de quatre anys per al bloc europeu amb Donald Trump a la Casa Blanca.

El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha desitjat èxit a Biden i Harris en els seus esforços per “curar el país i allunyar el poble nord-americà de la pandèmia”. “És l’hora de recuperar el sentit comú i rejovenir la nostra relació”, ha afegit.

El primer ministre de Portugal, António Costa, que presideix el Consell de la Unió Europea al primer semestre del 2021, ha afirmat que estan “a punt per treballar amb el president Joe Biden des del primer dia per enfortir les relacions UE-EUA, reafirmar la rellevància de l’OTAN i reforçar les respostes multilaterals a qüestions com les alteracions climàtiques i la defensa de la democràcia i dels drets humans”.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, s’ha sumat a les felicitacions i ha expressat que espera “amb alegria un nou capítol de l’amistat i la cooperació” entre els dos països.

El president francès, Emmanuel Macron, ha assegurat a Biden i Harris que els seus països estaran junts per fer front “als reptes del nostre temps” i ser així “més forts per construir el futur i protegir el planeta”. En aquest sentit, ha aplaudit la tornada dels Estats Units als Acords de París pel clima.

En la mateixa línia, el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha recordat que el lideratge nord-americà és “vital” en qüestions “que ens afecten a tots, des del canvi climàtic a la Covid”. “Espero treballar amb el president Biden”, ha reblat.

Mark Rutte, el primer ministre en funcions dels Països Baixos, un dels estats europeus més vinculats als EUA, ha qualificat la presa de possessió de Biden i Harris “d’històrica”. “Espero que enfortim encara més els vincles”, ha dit Rutte.

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha felicitat Biden i Harris en un missatge on els desitja “bona feina” en el que és “un gran dia per la democràcia”. “Itàlia està preparada per afrontar els reptes de l’agenda internacional juntament amb els Estats Units”, ha garantit.

També ha reaccionat a la presa de possessió del càrrec el primer ministre d’Irlanda, Micheál Martin, que espera “establir vincles estrets entre les dues grans nacions”. Martin destaca l’èxit que Kamala Harris sigui la primera dona vicepresidenta dels EUA.



El president espanyol Pedro Sánchez ha celebrat que per primera vegada els EUA tingui una dona com a vicepresidenta. “La igualtat s’obre pas de forma imparable arreu del món”, ha reivindicat.

El vicepresident del govern de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ha felicitat Biden i Harris i ha assegurat que el d’avui és “un dia d’esperança” i una “celebració de la democràcia”. El republicà català ha desitjat èxits al demòcrata nord-americà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona