Política

Coronavirus

Brussel·les recomana restringir els viatges a les zones d’alt risc de Covid-19

La CE planteja que per als desplaçaments necessaris a aquestes zones els estats exigeixin una PCR prèvia i fer quarantena

Les zones transfrontereres en quedarien exemptes

La Comissió Europea (CE) ha instat aquest dilluns els Estats membres a desaconsellar els viatges des de o cap a les zones d’alt risc d’expansió de la pandèmia de Covid-19, és a dir, aquelles que tenen una incidència acumulada en 14 dies superior als 500 casos per cada 100.000 habitants, com és el cas de Catalunya.

Com ja va avançar la setmana passada, l’executiu europeu ha presentat aquest dilluns una recomanació on planteja la creació d’una nova àrea de risc de “vermell fosc” per homogeneïtzar les restriccions de moviment a la Unió Europea (UE).

Davant la tercera onada de la pandèmia i el risc de l’arribada de noves soques més contagioses a Europa, Brussel·les demana desincentivar els viatges no essencials a la UE, especialment a aquestes zones d’alt risc. Pels desplaçaments necessaris a aquestes àrees, els estats haurien d’exigir una PCR negativa prèvia a l’arribada i fer quarantena.


Excepcions transfrontereres
Les regions transfrontereres haurien d’estar exemptes de les noves restriccions de viatges, apunta la Comissió Europea. En concret, considera que no s’hauria d’exigir una quarantena a les persones que travessin una frontera per feina o motius familiars. “La freqüència dels tests requerits hauria de ser proporcionada”, afegeix la CE.

Aquesta proposta és un intent més de Brussel·les per coordinar les restriccions de moviment a dins el bloc i evitar un tancament generalitzat de les fronteres com va passar a l’inici de la pandèmia. La decisió final sobre la recomanació està en mans dels estats membre, que tenen en gran part les competències en aquesta àrea. Per exemple, Bèlgica ha prohibit directament els viatges no essencials, tot i que la CE s’oposa al tancament de fronteres o prohibicions generalitzades dels desplaçaments.

“És urgent reduir les infeccions relacionades amb els desplaçaments”, ha defensat l’eurocomissari de Justícia, Didier Reynders.

En aquest sentit, Reynders ha demanat als governs “consistència” a l’hora d’aplicar aquestes mesures, de manera que es recomani evitar els viatges entre països  però també dins el propi país.


Viatges exteriors
Pel que fa a les arribades de viatgers des de fora de la Unió, Brussel·les ha demanat als estats que exigeixin una PCR negativa prèvia al desplaçament. En el cas dels ciutadans europeus, haurien de tenir la possibilitat de fer-se la prova quan ja siguin en territori de la UE.

Per als viatgers provinents de països on s’ha detectat una variant més contagiosa del virus, la CE aposta per mesures com l’autoconfinament, quarantena  i rastreig de casos fins a 14 dies després de l’arribada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona