Política

La defensa Marta Ferrusola demana que s’arxivi la causa contra ella perquè pateix demència

Els advocats assenyalen que té l’alzheimer que té des del 2018 i que l’accident domèstic que va patir l’agost passat l’ha agreujat

Proposen que se li faci un examen forense per determinar si està en condicions o no de ser jutjada

La defensa de Marta Ferrusola, dona de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha al·legat que pateix demència i ha demanat que sigui eximida de la causa en la qual està processada al costat de la resta de la seva família per delictes de corrupció, fets pels quals està pendent d’anar a judici després del seu processament al juliol passat.

Segons han confirmat a Efe fonts jurídiques aquest dilluns, els seus advocats han proposat que un metge forense l’examini i, una vegada es determini que no està en disposició de ser jutjada pels motius de salut al·legats, s’arxivi la causa respecte a ella.

Com a prova de la seva malaltia, a l’escrit presentat per la seva defensa s’adjunta un informe de la unitat de neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona que certifica que Ferrusola pateix Alzheimer des de 2018, malaltia que s’ha vist agreujada per un accident domèstic el passat mes d’agost.

La passada setmana també es va saber que el matrimoni Pujol Ferrusola es trobava confinat al seu domicili després d’haver donat positiu per coronavirus.

El passat juliol, el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va acordar el processament del matrimoni i dels seus 7 fills per organització criminal, blanqueig de capitals, i delictes contra la Hisenda Pública i falsedat documental per “obtenir multimilionaris beneficis il·lícits mitjançant activitats falsàries i corruptes”.

La família Pujol va formular recurs contra aquella decisió, al que es va oposar la Fiscalia Anticorrupció, i ara s’està a l’espera del que decideixi l’Audiència Nacional.

En la interlocutòria on proposava jutjar la família,  on l’instructor va considerar acreditat que els Pujol Ferrusola van aprofitar la seva posició privilegiada d’ascendència en la vida política, social i econòmica catalana durant decennis “per acumular un patrimoni desmesurat, directament relacionat amb percepcions econòmiques derivades d’activitats corruptes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona