Política

Un fotoperiodista identifica el mosso que va ferir la noia a l’ull

Assumptes Interns dels Mossos d’Esquadra ha contactat amb ell després de saber que era l’autor d’unes fotografies del moment dels fets

Un fotoperiodista que cobria les protestes de suport a Pablo Hasél a Barcelona ha facilitat al Departament d’Interior el número d’identificació del mosso que va disparar un projectil de foam que ha deixat sense visió a una manifestant, una seqüència que assegura la seva càmera va captar completa.

Així ho ha explicat a Efe el mateix fotoperiodista, Àngel García, un freelance especialitzat en imatge documental que dimarts passat va captar la imatge de la jove ferida en el sòl, àmpliament difosa en les xarxes socials, en una intervenció policial en la Via Augusta de Barcelona.

Segons considera García, en el moment en què va caure ferida la manifestant, no existia una situació de risc per als Mossos d’Esquadra, sinó que escopeters dels antiavalots van començar a disparar de manera “indiscriminada” contra grups de persones que, en la vorera contrària, corrien d’un costat a un altre intentant sortejar la intervenció policial.

Àngel García va captar l’instant en el qual un escopeter de la policia catalana va carregar l’arma amb el projectil de precisió, va apuntar cap als manifestants i va disparar. En qüestió de segons, assegura, va girar la seva cambra en direcció als concentrats i va fotografiar a la ferida, ja en el sòl i amb el rostre ensangonat.

Després de constatar que era l’autor de la fotografia de la jove ferida, l’àrea d’Assumptes Interns dels Mossos d’Esquadra ha contactat avui amb el fotògraf per a demanar-li si tenia més fotografies del moment del tret amb la finalitat de poder identificar a l’autor.

En repassar les imatges, García s’ha adonat que no sols havia fotografiat el moment en què l’escopeter disparava el projectil —el segon per la dreta d’una fila de quatre agents— sinó que a més, si s’ampliava una de les imatges, es podia apreciar “clarament” el número d’identificació (NOP) de l’antiavalot.

Segons el fotoperiodista, aquesta intervenció policial va tenir lloc just quan cremaven els primers contenidors en la protesta pro Hasél i començaven les carreres dels manifestants davant l’avanç de la línia d’agents antidisturbis.

Va ser llavors quan quatre escopeters dels Mossos d’Esquadra, precisa Àngel García, van començar a disparar de manera simultània des d’una de les voreres de Gran Via mentre els manifestants s’arremolinaven en l’altra, de manera “indiscriminada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona