Política

Els comandaments dels Mossos agraeixen la feina als antiavalots i els donen suport

Una reunió a Egara serveix per constatar que el cos és un dels principals objectius dels manifestants violents

Els comandaments dels Mossos d’Esquadra s’han conjurat aquest divendres al matí per fer front a les crítiques sobre l’actuació dels antiavalots aquests últims dies. En una reunió convocada pel major, Josep Lluís Trapero, els dirigents del cos han volgut mostrar cohesió interna i agrair la feina a les unitats antiavalots, a les quals han donat el màxim suport. Admeten que si el Parlament canvia el model policial s’hauran d’adaptar, però mentrestant seguiran actuant amb els mateixos criteris que fins ara. També han constatat que s’han convertit en un dels principals objectius dels manifestants violents, han explicat a l’ACN fonts policials.

A la reunió al complex central Egara de Sabadell hi han assistit una quarantena de comandaments territorials, centrals i de la Prefectura del cos. És una assistència similar a la d’altres reunions dels divendres, però aquest cop ha estat monotemàtica. S’han analitzat cronològicament els fets des de dimarts al matí, amb la detenció de Pablo Hasel a la Universitat de Lleida, que s’ha considerat tècnicament impecable, fins als últims aldarulls d’aquest dijous al vespre. Han parlat molts comandaments, i des de la Prefectura del cos s’ha volgut donar el màxim suport i agraïment a tots els agents que han intervingut aquests dies, especialment als d’ordre públic.

Els Mossos constaten que s’han convertit en un dels objectius dels manifestants violents d’aquests dies, fins i tot en el principal objectiu, més enllà dels edificis on tradicionalment se centren els atacs com la Delegació, subdelegacions i altres edificis del govern espanyol, jutjats o comissaries de la Policia Nacional d la Guàrdia Civil, entre altres. L’atac de dimarts al vespre a la comissaria dels Mossos de Vic no s’havia previst perquè mai havia passat, però ha fet prendre consciencia als dirigents del cos que cal augmentar l’autoprotecció dels agents, vehicles i edificis.

En tot cas, haver-se convertit en objectiu primordial dels violents “no condiciona” l’actuació de la Brimo i l’ARRO, han assegurat els comandaments.

El cos també és conscient del qüestionament públic de les unitats d’ordre públic, però s’ha donat el màxim suport i agraïment als agents i comandaments que en formen part, perquè es considera que aquests dies han estat difícils i s’ha actuat bé. En tot cas, la Prefectura ha demanat als comandaments que estiguin al costat dels seus subordinats i que s’aïllin i els aïllin tant “del soroll com dels silencis”, en referència implícita a les crítiques o a la falta de suport per part d’alguns partits polítics.

Sobre la noia ferida a l’ull i que ha perdut la visió, el cos lamenta la lesió i ha assegurat que és el màxim interessat en investigar i aclarir de forma transparent el que va passar a la Via Augusta de Barcelona dimarts al vespre.

En tot cas, el debat sobre el model d’ordre públic l’ha de fer el Parlament, el Govern i la societat catalana, consideren els Mossos, que han assegurat que mentrestant seguiran actuant amb els criteris actuals. Respecte l’ús concret dels projectils de foam, que ha anat de baixa des de dimarts fins dijous, els comandaments antiavalots han agraït “l’empatia i el rigor” dels alts comandaments a l’hora d’autoritzar-ne el llançament aquests dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia