Política

ERC, JxCat i la CUP afirmen que “tot està obert” i que negocien sobre un “acord de legislatura”

Asseguren que les converses van més enllà dels càrrecs al Parlament

Sabrià admet que un acord “a quatre” sembla molt difícil, però que ho seguiran “intentant”

Portaveus d’ERC, JxCat i la CUP han coincidit a afirmar que les negociacions per formar Govern estan encara en una fase en la qual “tot està obert”, doncs encara estan aprofundint en un “acord de legislatura” i no entren encara en els noms per ocupar càrrecs.

Sergi Sabrià (ERC), Elsa Artadi (JxCat) i Carles Riera (CUP) han indicat en declaracions a Catalunya Ràdio que les converses prossegueixen i que l’objectiu és aconseguir “un acord de legislatura” que vagi molt més enllà d’un pacte inicial per formar la Mesa del Parlament i sobre la investidura del president.

Per part d’ERC, el dirigent republicà Sergi Sabrià ha puntualitzat que el seu partit segueix volent comptar també amb els comuns i, encara que ha admès que un acord “a quatre” sembla molt difícil, ho seguiran “intentant”.

Sobre aquesta qüestió, ha considerat que “és una bona notícia” que la portaveu de Junts, Elsa Artadi, hagi dit que la seva formació “no ha vetat ningú”, si bé aquesta última ha precisat que primer desitja que siguin les forces independentistes les que es posin d’acord i, un cop aconseguit això, si hi ha altres forces que “s’hi vulguin sumar” llavors ja es veurà.

Respecte al ritme de les negociacions, Sabrià ha indicat que “segurament ens agradaria anar més de pressa, però l’important és posar uns bons fonaments” per a l’acord, i que s’obtingui “un govern fort” que doni solucions als problemes del país.

“Amb JxCat -ha explicat Sabrià- hem parlat molt de l’estratègia nacional, i compartim les bases, però també cal començar a parlar de les línies mestres del Govern, per fer compatible el fet que hi ha una majoria independentista que ha superat el 50% dels vots” amb “estar al costat de la gent” en les qüestions quotidianes.

Respecte a la CUP, Sabrià ha apuntat que tots dos partits coincideixen que no es tracta de declarar “una independència que duri només vuit segons, sinó indefinidament”, i el debat està en com actuar davant “les lleis socials fonamentals aprovades pel Parlament que han estat tombades per tribunals espanyols”.

Tant Sabrià com Artadi i Riera han negat que s’hagi començat a parlar de noms per ocupar càrrecs, per exemple la presidència del Parlament, i la portaveu de JxCat ha recalcat la importància de “treballar en un acord que vagi més enllà de la investidura o de la Mesa del Parlament”.

Artadi ha incidit en el fet que en les converses “hi ha un reconeixement que no tot va anar bé” durant la legislatura precedent dins del Govern, davant la qual cosa cal entrar “en una nova etapa de més cohesió”.

Carles Riera, per la seva banda, ha subratllat que “tot està obert” però que la CUP està disposada “a assumir responsabilitats per fer efectius els objectius del nostre programa polític”, cosa que es traduirà a avaluar si és més positiu entrar en el Govern o seguir fora.

“No hem parlat encara de governabilitat i investidura, de moment només d’objectius i prioritats de la legislatura”, i “no hi ha línies vermelles”, ha assegurat aquest mateix diputat de la CUP, que ha reconegut que “encara estem en una fase molt preliminar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona