Política

Nova jornada de protestes contra l’empresonament de Pablo Hasél

Mig miler de persones es manifesten a Barcelona per en suport del raper i per reclamar l’alliberament de les persones detingudes en relació amb els aldarulls de les últimes setmanes

Una concentració reuneix una cinquantena d’assistents davant el Mercat del Lleó de Girona

Les mobilitzacions transcorren sense incidents

Prop de mig miler de persones (unes 450, segons la Guàrdia Urbana) s’han manifestat aquest vespre a Barcelona per reclamar l’alliberament del raper Pablo Hasél, empresonat per enaltiment del terrorisme per les lletres de les seves cançons, així com dels detinguts en relació amb els aldarulls que s’han produït en anteriors protestes les darreres setmanes. També han reivindicat la dissolució dels antiavalots dels Mossos, la regulació dels lloguers i la derogació de la reforma laboral.

La protesta ha transcorregut de manera pacífica i només s’han viscut moments puntuals de tensió. Aquests han estat protagonitzats per petits grups de joves oportunistes que han estat expulsats finalment per la resta de participants. La resta de manifestants han intentat marcar distàncies amb aquests grups i han evitat els enfrontaments amb la policia.

Els manifestants s’han aplegat a la plaça Tetuan a partir de les sis de la tarda i passades les set han baixat pel carrer Roger de Flor en sentit mar rere el lema Llibertat preses per lluitar i amb clams que reclamen l’alliberament de Pablo Hasél i de la resta de persones detingudes.

Entre el carrer Casp i Gran Via una línia policial ha barrat el pas a la marxa. En aquest punt un reduït de joves han llançat objectes contra els agents, com ampolles, pintura i pedres. Els Mossos han fet avisos per megafonia.

La marxa s’ha reprès pel passeig de Sant Joan i després ha tombat per la Ronda de Sant Pere i ha seguit fins a la plaça d’Urquinaona. Allà els manifestants en enfilat pel carrer Roger de Llúria cap a la Gran Via, on s’han aturat i han desplegat una pancarta amb el lema Us volem lliures.

En aquest punt la capçalera ha donat per desconvocada la mobilització, tot i que la majoria dels manifestants han seguit per la Gran Via fins a la plaça Tetuan, el punt d’inici de la protesta. Des d’allà, han pujat pel passeig de Sant Joan, ha tombat per Consell de Cent i ha tornat a pujar per Roger de Flor, fins a la Travessera de Gràcia.

En aquest punt una línia policial dels Mossos impedia el pas en sentit Besòs, on a pocs metres hi ha la caserna de la Guàrdia Civil, i els manifestants han trencat cap a l’esquerra, en sentit Llobregat.

Sota el lema Fins que caiguin. Res a perdre, tot per guanyar diverses entitats han convocat aquesta nova protesta, que també s’ha portat a terme a altres ciutats Girona, Sabadell o Tarragona, en el tercer cap de setmana de mobilitzacions.

A diferència d’altres jornades, les protestes d’avui han acabat sense detinguts ni ferits.

Una trentena de manifestants tallen parcialment la Imperial Tàrraco per reclamar la llibertat de Pablo Hasél i de Christian Mestre

Barcelona

Una trentena de persones han protestat aquesta dissabte a Tarragona per demanar la llibertat de Pablo Hasel i Cristian Mestre, el reusenc en presó preventiva a Granada acusat de desordres públics, danys i atemptat contra agents de l’autoritat.

Els manifestants, majoritàriament joves, han tallat una part de la plaça Imperial Tàrraco durant una hora i mitja. S’han assegut a terra i han jugat a jocs de taula, com cartes o escacs. També hi ha hagut qui ha aprofitat per llegir un llibre. Al començament de la concentració, han cridat consignes a favor de l’alliberament del raper lleidatà i el jove reusenc.

La Imperial Tàrraco no s’ha tallat totalment al trànsit, ja que els vehicles han pogut circular per la meitat d’aquesta via. A l’altra banda de la plaça, agents dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han custodiat a la subdelegació del govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona