Política

Irene Montero afirma que les “tensions” en el si de la coalició es produeixen quan el PSOE “no vol complir l’acord”

La ministra d’Igualtat “acata” la prohibició de manifestar-se a Madrid però denuncia “criminalització” del feminisme

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha afirmat que les “tensions” en el si de l’executiu de coalició “es produeixen quan un dels socis no vol complir amb l’acord de govern”, en referència al PSOE.

Montero s’ha mostrat oberta a “col·laborar” i ha defensat que quan es treballa conjuntament “la qualitat del que surt és millor”.

En una entrevista a RNE aquest dilluns al matí, Dia Internacional de les Dones, la titular d’Igualtat ha assegurat que els drets de les persones trans “no són negociables” i “seran llei perquè així ho diu l’acord de govern”.

En relació amb la prohibició de manifestacions pel 8-M a Madrid, Montero ha dit que ho ha “d’acatar” però ha denunciat “criminalització del moviment feminista”.

“Empatitzo i entenc el moviment feminista i els sindicats majoritaris que han vist com la ultradreta s’ha manifestat durant la pandèmia” i concentracions aquest diumenge d’aficionats de futbol però que, tot i això, “es posa el focus en el moviment feminista”, ha indicat.

“Forma part d’una campanya de criminalització” de la ultradreta i també de la dreta representada per la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha opinat.

La ministra d’Igualtat ha explicat que el moviment feminista genera aquesta reacció perquè és el principal responsable d’impulsar la transformació social i el qüestionament del sistema econòmic. Montero ha remarcat que cal que l’agenda del feminisme “es tradueixi en polítiques públiques” i ha afirmat que si es compleix l’acord de coalició “serà un gran avenç per al compliment de drets humans”.

Montero ha reconegut que sempre hi ha debats dins del moviment feminista però ha assegurat que hi ha un “consens amplíssim en defensa dels drets humans”.

La ministra ha esperat poder aprovar “al més aviat possible” la llei del ’només sí és sí’ i ha criticat l’informe del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). La ministra ha dit que és “inqüestionable” que el consentiment estigui al centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona