Política

Budó afirma que el resultat del suplicatori de Puigdemont és una “victòria” tot i que se n’ha aixecat la immunitat

La portaveu del Govern insta la Moncloa a triar entre “diàleg o venjança”

La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha afirmat que el resultat de la votació de l’Eurocambra pel suplicatori sobre els eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí ha estat una victòria i no un fracàs”.

Encara que se’ls hagi aixecat la immunitat, la consellera de la Presidència ha destacat que en la majoria de votacions d’aquest tipus es revoca la condició per “unanimitat”.

Durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu, Budó ha culpat el govern espanyol de “pressionar” perquè Puigdemont, Comín i Ponsatí perdessin la immunitat, i ha criticat que el PSOE votés al costat de PP i Vox. La consellera ha instat així la Moncloa a triar entre “diàleg o venjança”.

La portaveu de l’executiu en funcions també ha constatat que l’actitud dels socialistes amb la votació pel suplicatori de l’expresident, l’exconsellera i l’exconseller no estan en sintonia amb la suposada aposta pel diàleg i la negociació, sinó tot el contrari.

Budó, que ha admès que “era previsible” que tots tres perdessin la immunitat, ha destacat que “molts eurodiputats” han donat suport als representants de JxCat. “Lluny del fracàs, és una victòria que diu que hem de continuar treballant en aquesta via”, ha conclòs Budó.

Puigdemont, Comín i Ponsatí han anunciat que recorreran als tribunals de la Unió Europea l’aprovació del suplicatori al Parlament Europeu per “restaurar el dany fet a la democràcia europea”. “Hem perdut la nostra immunitat, però la democràcia europea també ha perdut”, ha dit aquest dimarts Puigdemont en una roda de premsa a l’Eurocambra.

Amb tot, els tres independentistes asseguren que estan “a disposició de la justícia belga” de cara a la reactivació de les euroordres. Puigdemont ha admès que han rebut suports “des de l’extrema esquerra a l’extrema dreta”, però ha remarcat que la majoria de vots els han rebut “bàsicament de l’esquerra europea”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’acceptar suborns

barcelona