Política

Budó retreu a Sánchez la seva “nul·la voluntat de resoldre el conflicte polític” català al no convocar la taula de diàleg

La portaveu del govern recorda que la comissió bilateral amb el govern espanyol ja funciona de forma continuada

Recorda que la voluntat del govern és que el diàleg sobre el conflicte polític es desenvolupi en una mesa de negociació específica

La portaveu del govern en funcions, Meritxell Budó, ha acusat aquest dijous el president de l’executiu espanyola, Pedro Sánchez, de tenir una “nul·la voluntat de resoldre el conflicte polític” català.

Després que Sánchez ha anunciat la convocatòria de la comissió bilateral Estat-Generalitat per abordar la qüestió en comptes de fer-ho en la taula de diàleg anunciada, Budó ha afirmat que li “sobta que [el president espanyol] digui que convocarà la comissió bilateral”.

En aquest sentit, la portaveu ha recordat que quest és un espai que ja funciona regularment i que “serveix per solucionar els problemes del dia a dia”. Budó ha assegurat que la Comissió Bilateral “no ha deixat de funcionar mai” sinó que “funciona de forma continuada” per abordar diferències i conflictes sobre normes emeses per totes dues administracions o invasions competencials.

“Una altra cosa és que si entre Catalunya i l’Estat espanyol hi ha un conflicte polític, que hi és i s’ha de resoldre políticament, s’ha de fer en el marc d’una mesa de negociació on es pugui parlar d’allò que genera el conflicte polític”, ha remarcat.

Budó ha refermat que la voluntat del govern és que el debat, el diàleg i la resolució del conflicte polític, a partir del reconeixement del “dret d’autodeterminació i una llei d’amnistia”, se situï en el marc d’una mesa de negociació específica.

La també consellera de la Presidència ha fet aquestes declaracions des d’Ascó, on ha visitat l’Ajuntament i una de les obres finançades pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) al municipi. Es tracta dels treballs d’urbanització del carrer Alta Castell, iniciat el 2001 i paralitzat fins aquest moment.

Segons l’alcalde asconenc, Miquel Àngel Ribes, el projecte permetrà millorar la mobilitat dins del nucli antic i també l’evacuació en cas d’accident. nuclear.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona