Política

Lluita Internacionalista crida a rebutjar el preacord de la CUP-UNCPG amb ERC

L’organització, integrada a la candidatura, avala facilitar la investidura amb les mínimes abstencions necessàries

Lluita Internacionalista, una de les onze organitzacions que conformen la candidatura de la CUP-UNCPG, rebutja el preacord al qual els anticapitalistes han arribat amb ERC. L’organització declina ser “la pota esquerra d’un Govern autonomista i burgès” i reclama que la candidatura sigui “l’alternativa de jovent i treballadors contra el règim monàrquic i per la república catalana”.

Si bé assenyalen que la CUP-UNCPG no ha de donar suport a un govern d’ERC i JxCat “ni als seus pressupostos, ni menys comprometre’s amb l’estabilitat de la legislatura”, apunten que estan d’acord a facilitar la investidura del Govern ERC i JxCat “amb les mínimes abstencions necessàries i la resta de vots en contra”, a canvi de tres mesures concretes.

Es refereixen a la retirada de tots els càrrecs de la Generalitat contra els detinguts a les manifestacions, la retirada de les bales de foam i una partida extraordinària de diners a la sanitat, educació i serveis públics. “Però cap compromís amb el Govern ni amb els pressupostos que presentin”, continuen.

Lluita Internacionalista crida a rebutjar el preacord. “A més de permetre la investidura d’Aragonès, obliga a donar estabilitat parlamentària al Govern”, adverteixen. “Què ha canviat a ERC i JxCat quan els hem criticat que s’han limitat a la gestió autonomista sense cap pla de ruptura amb l’Estat des de l’octubre del 2017?”, es pregunten. “Què canvia ara quan els hem denunciat per reprimir el jovent als carrers o en els desnonaments? Per què donar suport a qui ha privatitzat el sistema sanitari i els serveis públics?”, interroguen. I insisteixen: “Ni ERC ni JxCat han canviat”.

De fet, intueixen que els republicans “necessiten neutralitzar la CUP-UNCPG com a oposició d’esquerres”. I adverteixen que aquest preacord suposa “podemitzar” la candidatura, quan es diu que una minoria pot ser determinant per canviar la política del Govern i posar-lo al servei de les classes populars.

Els anticapitalistes van tancar diumenge un preacord amb els republicans, fruit de les diverses reunions de treball post 14-F. El document fixa les prioritats de la legislatura en clau “social i nacional” i permetria garantir l’inici de la legislatura, així com la seva estabilitat.

La CUP-UNCPG encara aquest dimecres la consulta per valorar el posicionament en el debat d’investidura de Pere Aragonès (ERC) divendres. A les Assemblees Obertes Parlamentàries s’abordarà el preacord i es votarà, a partir d’unes preguntes estructurades tipus arbre, per definir si són o no partidaris d’investir Aragonès, o si s’abstenen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid