Política

Sassoli reclama als 27 no ser “ingenus” i bloquejar l’enviament de vacunes a països que no exporten a la UE

El president de l’Eurocambra insinua un possible veto a l’acord d’inversions amb la Xina per les sancions a eurodiputats

El president de l’Eurocambra, David Sassoli, ha reclamat aquest dijous als caps d’estat i de govern de la Unió Europea que no siguin “ingenus” i ha donat suport a bloquejar l’enviament de vaccins als països que no exporten al bloc comunitari.

“Ha arribat l’hora d’aplicar els principis de reciprocitat i proporcionalitat”, ha dit Sassoli després que la Comissió Europea anunciés un reforç del mecanisme per controlar les exportacions que permet vetar els enviaments a països que no actuen amb “reciprocitat i proporcionalitat”.

D’altra banda, Sassoli ha insinuat que l’Eurocambra podria vetar l’acord d’inversions amb la Xina després de les sancions de Pequín a eurodiputats com a represàlia.

En una roda de premsa posterior a la intervenció a la cimera telemàtica de líders europeus, el president de l’Eurocambra ha reclamat “produir a escala massiva” vacunes al bloc comunitari per accelerar les campanyes.

Després que la Xina imposés sancions contra una desena de personalitats europees, entre elles diversos eurodiputats, com a represàlia per les sancions de la Unió Europea a Pequín, Sassoli ha remarcat que analitzaran l’acord d’inversions amb la Xina “amb cura”, tot deixant la porta oberta a un possible bloqueig a la cambra.

“No volem que les qüestions econòmiques siguin prioritàries”, ha dit el president de l’Eurocambra, que ha reclamat prioritzar el respecte als drets humans.

Sassoli també ha subratllat la necessitat d’accelerar el passaport sanitari perquè serà “molt útil” per reprendre la mobilitat. La qüestió està sobre la taula dels líders en la reunió per videoconferència, però no es preveu cap progrés perquè s’hi està treballant en l’àmbit tècnic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera